Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els misteriosos tirs a Faura

Uns trets, l'autoria dels quals mai es va descobrir, van sorprendre en la seua casa a Hipólito Negre, personatge relacionat amb l'esoterisme, el cinema i la maçoneria

Els misteriosos tirs a Faura

Pel mes de setembre la calor sufocant de l'estiu va minvar. La pluja del 8 de setembre va omplir d'aigua els barrancs. A la nostra comarca, mentrimentres en alguns llocs preocupava el futur de la collita de creïlles, es tenia en compte la resolució del conflicte amb Alemanya per al futur de l'exportació dels cítrics.

Les festes estivals havien acabat quasi totalment. La premsa n'havia destacat de manera especial les celebrades a Canet d'en Berenguer entre el 14 i 16 d'agost. No hi faltaren traques, dianes, passacarrers, castells de focs artificials i les tradicionals cucañas de mar.

Precisament en eixe més, tot i la tranquil·litat del període vacacional, hi hagueren diversos incidents als municipis de la comarca. A Faura el veí Hipólito Negre va patir a casa un atac el 20 d'agost, quan en obrir la finestra uns tirs entraren dins sense arribar-li a tocar. Este era un personatge destacat vinculat amb món de l'esoterisme, el cinema i la maçoneria. Mai no es va saber l'autoria de l'incident. Per setembre a Gilet es van enfrontar dos indocumentats, Miguel Gómez Silvestre i Luis Gil Pérez, en una taverna. El primer fou ferit de gravetat i la Benemèrita va empresonar el segon. La premsa ho esmentava el dia 22. A les Valls una dona vella de 70 anys, de nom Carmen Aragonés, en va caure en el camí cap a l'estació. Es va causar una gran ferida al cap, tal com es relatava en el el periòdic del 23 de setembre.

Robatoris

Els robatoris també tingueren ressò a la premsa. El 22 d'agost la Guàrdia Civil va detindre al Port a 6 individus que havien furtat al moll 88 Kg de ferro i que s'havien fet amb diverses fardes plenes de sacs buits. El 26 de setembre a un fabricant de xocolate, el qual venia de Torrent per a vendre el seu producte a Sagunt, li furtaren 140 pessetes que portava en el seu carro.

Les vetlades en els partits polítics tornaren de bell nou a ser notícia. Se n'anunciava una per al diumenge 25 de setembre al Centre Tradicionalista. S'interpretarien el drama en dos actes la Cruz de plata i la «chistosa pieza valenciana» titulada Les dos criades. A més el director d'escena Manuel Rodrigo Palau va fer que alguns dels seus deixebles llisqueren poemes i discursets. La recaptació va anar a parar a les germanetes dels pobres de la localitat.

En acabar setembre hi va haver polèmica amb les festes de Gilet i ja per l'octubre la Joventut Republicana fou protagonista. Però esta i més notícies seran protagonistes d'un altre De Cent en Cent.

Compartir el artículo

stats