19 de mayo de 2017
19.05.2017
Opinión

Perplexitat i indignació

19.05.2017 | 09:36

Aquestes paraules defineixen el que va passar al ple de Canet, el dijous 11 de maig, en relació a la proposta del grup municipal de Compromís sobre l'adequació de les ordenances i altres serveis de l'ajuntament per aconseguir una igualtat en matèria lingüística.

En ple segle XXI i contravenint l'article set de l'Estatut d'Autonomia Valencià, en les comunicacions oficials del nostre Ajuntament, decrets, ordenances, publicitat, etc., es prioritza l'ús exclusiu del castellà, on el valencià queda relegat a un fet testimonial, i es trenca així el principi d'igualtat lingüística al que tots els valencians i valencianes tenim dret.

La proposta finalment va ser rebutjada amb l'abstenció dels grups Agrupación Canet, PSPV, i Cs, votant en contra el PP que va fer valer el vot de qualitat de l'alcalde per tombar la moció.

La intervenció del Sr. Rambla va ser delirant. Calia pessigar-se les galtes, fregar-se els ulls per adonar-se que no ens situàvem en un altre mon paral·lel, i que efectivament estàvem en Canet. Pel representant d'aquesta agrupació l'idioma discriminat en Canet és el castellà. Sí, sí, el castellà; així de clar, nyas coca!

Amb aquest inici la cosa prometia, sobretot al torn del Sr. Bayona, representant de Ciutadans, partit que com tots sabeu ens tracta d'aldeans. I així va ser, no hi hagué sorpresa, després d'una passa paraula i alguns comentaris que sols ell entengué, finalment votà abstenció. Gràcies.

El representant del Partit Socialista del País Valencià; sí, llegiu bé, del País Valencià, tampoc va defraudar. El Sr. Peris va ser fidel al principi Marxista (de Groucho, no sigueu mal pensats), «jo tinc els meus principis, si agraden bé, i si no els canvie». Doncs bé, començà la seua intervenció donant suport a la moció presentada per Compromís, però poc després, en el segon torn de paraula, entrà en la seua neurona el principi dels tres germans, i en un tres i no res, canvià el seu paréixer votant abstenció. Sí, us podeu galtejar la cara si voleu, abstenció!

Tots sabem que en el PPCV no són valencians, són valencianíssims; no són anticatalans, són anticatalaníssims; no són blavers, són blaveríssims. Amb aquestes credencials i el seu passat de saqueig econòmic, institucional, financer i cultural, els de Canet no ho tenen clar, ho tenen claríssim, ho porten en la sang. Per això, per mostrar fidelitat i estima al seu poble voten en contra de la seua llengua, voten contra la igualtat lingüística que recull l'Estatut d'Autonomia de l'any 82. Ja dic, valencianíssims.

Per rematar la vesprada trobava a faltar els vells temps d' Alfonso XIII, del comte de Romanones, de Cánovas del Castillo o Miguel Primo de Rivera. Aquells temps en què aquest país gaudia d'una monarquia putera, corrupta i dictatorial, on les llibertats eren un conte de fades i la fam era el pa dels treballadors. Ho podeu creure?, us ho jure, aquesta monarquia és la que defensava al plenari el Sr. Benito!, gran lliçó d'història! Sort que no hi havia menors.

Ara, després d'aquest trauma, si voleu, ja podeu deixar de pessigar-vos les galtes, fregar-vos els ulls i galtejar-vos la cara, agafeu directament un martell i colpegeu-vos el cervell, igual enteneu alguna cosa, igual enteneu perquè voten així.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

El Camp de Morvedre

Los ediles Moreno y Caparrós
Sagunt contratará a 16 personas para Servicios Sociales

Sagunt contratará a 16 personas para Servicios Sociales

La medida forma parte del Plan de Empleo 2017 destinado a sectores de población en riesgo de...

Marta Ojeda obtiene una meritoria séptima plaza en el Europeo de lucha cadete

Marta Ojeda obtiene una meritoria séptima plaza en el Europeo de lucha cadete

La saguntina ganó a una alemana en primera ronda, pero en la segunda cayó frente a una bielorrusa

IP reaviva las críticas por el mal estado del mercado del Port

IP reaviva las críticas por el mal estado del mercado del Port

La actuación en el recinto lleva solicitándose dos años con una partida asignada de 70.000 euros...

Un juez obliga a Gilet a invertir un millón de euros en una urbanización

Un juez obliga a Gilet a invertir un millón de euros en una urbanización

El ayuntamiento deberá arreglar calles y aceras, además de reparar los imbornales de La Paz - El...

Acusan a Les Valls de acelerar de forma ilegal la selección de una trabajadora

Acusan a Les Valls de acelerar de forma ilegal la selección de una trabajadora

El presidente de la mancomunidad, Toni Sanfrancisco, admite la urgencia por incorporarla, pero...

El Ayuntamiento de Sagunt contrata energía de origen 100 % renovable hasta 2018

Quico Fernández destaca el compromiso municipal por la sostenibilidad y el medio ambiente

Enlaces recomendados: Premios Cine