L'arribada de la primavera ho feia carregada de diverses notícies que resultaven destacades com ara l'elecció de senadors o el canvi de govern. Però, per a la societat saguntina, l'hivern es va acomiadar amb el nomenament, de forma interina, d'un nou registrador de la propietat el 28 de febrer. El seu nom era Julio Burgos Gálvez.

Un altre esdeveniment més desagradable va ser que l'estació de Sagunt actuà d'escenari del robatori d'una cistella de formatge. El 8 de març el diari Las Provincias anunciava que la policia va detindre en l'estació de València a Vicente Vilar Lledó amb l'esmentada mercaderia.

La política va estar protagonitzada pels republicans i els tradicionalistes. L'1 de març la joventut republicana va celebrar un banquet per a commemorar el triomf del comité de vaga al qual se li va enviar el següent telegrama: «Daniel Angulao - Penal Cartagena: la Juventud Republicana de Sagunto, reunida en un banquete celebrando el triunfo del comité de huelga en las últimas elecciones, felicita á usted y demás compañeros. Presidente Francisco Estrada».

Màrtirs de la tradició

El 17 de març el Círculo Legitimista va celebrar una vetlada pels Màrtirs de la Tradició. Prèviament celebraren una missa de comunió en la capella del convent de les Dominiques. En la sessió intervingueren, a més del president de la Joventut, Antonio Monzón diversos xiquets. Declamaren poesies: Paquito i Manolo Claramunt, Tomasito Bohigues, Antonio Moscardo, Antonio Ariño i Paquito Agües. Els ponents foren els senyors Pelayo Beltrán i Alamar. Va presidir el franciscà José María Gutierrez.

En el mes d'abril fou notícia una troballa ibèrica que feia poc havia aparegut a la partida del Rabosero de Torres Torres. L'investigador Francisco Almarche havia apuntat en un article que «entre las varias estaciones que se registran en el extenso Ager Saguntinus, ninguna hasta ahora tiene la importancia para los estudios ibéricos como la descubierta recientemente por nuestro amigo el joven abogado D. Juan Gil Gines». La publicació Oro de Ley assenyalava que el 3 d'abril que va anar cap allí una expedidició acompanyada pel corresponsal Desiderio Criado Cervera. En el grup van estar Francisco Almarche, José Maria Giménez Fayos, José Campos i Miguel Sanchis Tasso. Els amfitrions, els germans Juan i Francisco Gil, els esperaren en l'estació del tren. Amb ells estaba el metge d'Algímia Joaquín Berenguer. En la visita fins el jaciment també els acompanyà el rector de la població.

El cap d'un exvot

Allí pogueren vore ceràmica amb tot tipus de dibuix, un xicotet cap que semblava d'un exvot i un destacat tronc pertanyent a una escultura. La visita va acabar amb un dinar a Algímia, en la casa dels amfitrions. Allí es va servir, segons el corresponsal, una «paella ibèrica». També es va oferir un concert de música clàssica amb un gramòfon del metge de la població. La jornada va acabar amb una visita a l'església del municipi.

En eixe més per primera vegada es va canviar l'hora. Però eixa i unes altres notícies formaran part del següent De Cent en Cent.