Vicent Rambla, en la roda de premsa del passat divendres, explicà que Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una esmena als pressupostos generals que demana la implantació del català a la Comunitat Valenciana. I que el Partit Socialista del País Valencià (amb un subratllat emfàtic del terme PV) també ha fet una esmena als pressupostos generals, pero que el català no s´implantarà en la Comunitat Valenciana.

Per a les poques llums que té un servidor, no va quedar clar si el PSPV i ERC eren un mateix partit o dos de molt amics, o si demanaven la nefasta implantació els dos junts o, per separat o, tot el contrari, o com anava la cosa exactament, pero sí que em va deixar clara la idea que tots els catalanistes del món s´havien unit per a imposar el català a la Comunitat Valenciana, pero que el PP no permetria tal, o siga, vaig entendre que el PP ens salvarà del catalanisme que volen imposar-nos Esquerra Republicana de Catalunya i el Partit Socialista del País Valencià. País Valencià, Catalunya, Països Catalans.

L´estratègia que fa guanyar més vots al PP a cada elecció que passa, posada en marxa una volta més de forma tan magistral com maniquea. Ai! Sempre, donant armes a l´adversari.

Els analistes farien bé preguntant-se qué signifiquen les pintades en la Universitat i el STEPV. Són realment d´un grupet d´extrema dreta, com ha dit una alta autoritat acadèmica? Qué passaria si es fera una consulta al poble valencià preguntant quantes persones estan a favor del lema «fora catalanistes!»? Que els emergents de grup són poquets és cert (sempre és així en totes les iniciatives i actuacions, no ens enganyem), pero dir que són d´extrema dreta és fer-li un gran favor a l´extrema dreta, perque, potser, més d´un se sorprendria, si es convocara la consulta. No intenten fer la prova, per si de cas.

El conflicte (viu, encara vigent, no resolt, i molt útil) és produït per un element prestigiós pero distorsionador -que aprofita com extorsionador- i els que millor saben manejar-lo en trauen més partit. Partit Partit, cada volta més sencer. I de l´element... El desactivador que el desactive un bon desactivador serà. Altrament, el futur serà com el present.