També jo, que no visc al Cabanyal, em sent damnificat per l´actuació totalitària del PP. Perquè no tenen la raó. I pitjor encara: ho saben.

No tenen raó: el PP reclama moltes sentències al seu favor però no vol ni sentir parlar de l´última del Tribunal Suprem (maig de 2009, en confirmació d´una altra del Tribunal Superior de Madrid de setembre de 2004), que li és contrària perquè invalida totes les anteriors i a més obliga el Ministeri de Cultura a pronunciar-se sobre l´espoli. És l´única sentència vigent ara mateix.

No tenen raó: diuen que el Suprem "había expresado con claridad que no hay expolio", però la sentència de 2009 (que, repetim, anul·la les sentències anteriors) diu "...la existencia o no de expoliación es precisamente lo que debía determinarse en el procedimiento seguido ante la Administración del Estado...".

No tenen raó: la demolidora Ordre Ministerial, emesa per mandat de la mencionada sentència del Suprem, no ignora els informes favorables al Pla del Cabanyal (com es pot comprovar llegint l´Ordre) i sí que motiva adequadament la decisió de paralitzar-lo.

No tenen raó: el Decret-Llei (figura legislativa prevista sols per a casos d´extrema i urgent necessitat) que ha firmat Camps no és ni urgent (han passat 9 anys des de l´aprovació del Pla, durant els quals tan sols s´han invertit 46 milions dels 300 anunciats) ni necessari (si el Pla pretenia protegir el barri, fins ara l´acció protectora ha brillat per la seua absència).

No tenen raó: la jerarquia que assigna el PP al Decret sobre l´Ordre Ministerial no existeix; el que hi ha és un conflicte de competències, i resulta que l´exclusiva sobre espoli incumbeix a l´Estat.

No tenen raó: l´Ordre no s´extralimita territorialment al paralitzar tot el Pla i no sols la part que afectava a la zona Bé d´Interès Cultural (el nucli de l´eixample cabanyaler), perquè la resta del barri té el caràcter de Bé de Rellevància Local des de la promulgació de la nova Llei de Patrimoni de 2007, i qualsevol amenaça d´espoli afecta tots els valors patrimonials sense distinció de nivells.

No tenen raó: diuen que les lleis estan de la seua part, però el cert és que tant la Generalitat com l´Ajuntament estan incomplint-les, perquè no han adaptat el catàleg de béns protegits a la citada nova Llei en el termini legal màxim, ordenat per la mateixa, d´un any.

No tenen raó: el Decret no descataloga el BIC ni cap bé patrimonial del Cabanyal-Canyamelar, simplement perquè no pot fer-ho, ja que per a això caldria iniciar un altre procediment específic marcat per la Llei de Patrimoni, un procés que pot resultar molt llarg i que requereix el pronunciament favorable de les institucions consultives de la Generalitat.

No tenen raó: el Decret diu textualment que "la Generalitat té la competència exclusiva sobre patrimoni … sense perjudici del que indica l´article 149 de la Constitució", que és exactament el que assigna la competència sobre espoli únicament a l´Estat. On està la frontera que separa la legalitat de la prevaricació?

No tenen raó: el recurs d´inconstitucionalitat presentat pel Govern central contra el Decret no és cap "agravio absoluto" ni "injerencia total" ni "invasión" ni "abuso de poder", afirmacions desmuntades pels contundents arguments del Consejo de Estado i de l´Abogacía del Estado.

No tenen raó: la degradació esgrimida com a justificació del Pla no existia anys enrere i, a més, és que l´Administració no en té competències? Qui és responsable de fer complir la llei, de mantenir l´ordre social, la neteja viària, el clavegueram, les comunicacions urbanes, la vigilància o les infraestructures de la ciutat? Per què l´Administració, a través de la societat Cabanyal 2010, ha llogat cases sense condicions d´habitabilitat a famílies marginals i a col·lectius desfavorits i per què ha creat bosses de degradació amb solars descuidats i sense control? Per què el barri no té encara els equipaments bàsics mínims, després de dècades d´abandonament a la seua sort?

No tenen raó: el Pla actual no és garantia de millora, com sí ho podria ser la ferma decisió d´emprendre la rehabilitació integral del barri, que crearia ocupació i milloraria les possibilitats de negoci als petits comerços.

No tenen raó: ni els vots ho justifiquen tot (o és que foren els 10 milions de vots d´Aznar els que el portaren a les Açores?), ni la gent normal vota un sol punt d´un programa polític. Què voldrien que férem els milions de valencians que no hem votat el PP (el 74% de la població)? Exiliar-nos? Iniciar un procés de autocombustió espontània?

No tenen raó: la del diumenge 31 no va ser una manifestació farcida d´agents de Moscou, mercenaris forans ni conjurats judeo-masònics. Estava plena de gent preocupada per la destrucció d´un patrimoni que senten com propi. Els insignificants gestos violents (quitrà a la façana de Cabanyal 2010 i un ou contra una pancarta favorable al Pla) varen ser condemnats per l´organització. (A comparar amb la violència d´expulsar a algú de la seua casa i furtar-li-la sense motiu).

No tenen raó: Rajoy no arreglarà res si arriba a governar, a jutjar per l´actuació dels "seus" quan manaven, ja que ho varen "solucionar" eludint l´obligació de pronunciar-se sobre l´existència d´espoli, una inhibició sectària que va haver de ser esmenada primer pel Tribunal madrileny i després pel Suprem.

No tenen raó: l´Alcaldessa diu que "tenemos un Gobierno Central sectario que utiliza todos los instrumentos de la Administración del Estado al servicio de su conveniencia sin el más mínimo rubor", però és ella qui utilitza la pàgina web, ferramenta institucional de l´Ajuntament, per a destacar en portada que "...cuando Rajoy sea Presidente del Gobierno, las aguas del Cabanyal volverán a su cauce...".

Quant al patetisme/paletisme d´argüir possibles errors o hipotètiques males pràctiques dels oponents (PGOU del 1988 –que, per cert, condicionava la decisió sobre la continuïtat de Blasco Ibáñez a un profund debat sobre la seua conveniència, quan encara no existien les avingudes de Tarongers, de França i del Port com a vies ràpides cap a la mar–, actuacions urbanístiques a Barcelona, teatre de Sagunt...) per a justificar les malifetes pròpies, hauríem de riure o ignorar-ho, de no ser perquè aquesta és la tropa que regeix els nostres destins. Per cert, quan l´Estat espanyol defensarà també el patrimoni humà contra l´espoli sistemàtic que practica el PP valencià?

La vertadera agressió als valencians no prové de ZP: és el segrest de Canal 9, ordenat per Camps i Barberà per a silenciar tota oposició al Pla i totes les crítiques a l´actuació del PP. És la utilització prevaricadora dels instruments legislatius i democràtics per al seu profit quan no els són de gust les resolucions judicials que perjudiquen els seus interessos.

Mmembre de Ca Revolta+