Estem vivint un moment molt difícil. Els casos de corrupció que envolten la política valenciana, les mesures del Govern de l'estat amb les retallades salarials i pensions i de drets socials o la brutalitat repressora de l´Estat israelià que ha deixat desset morts en un autèntic bany de sang, han fet que la nostra atenció estiga posada en aquests temes. Però no hem d´oblidar que la violència masclista —malauradament— sempre és notícia. En un sol matí, dues dones han estat mortes a mans dels seus botxins. No podem oblidar que la violència masclista és la primera causa de mort prematura de les dones i la tercera causa d´ingrés en presó dels agressors.

La lluita contra la violència masclista —en totes les seues formes— s´ha convertit en la prioritat del feminisme arreu del món. Però sembla que a la societat ja no la sorprenen les notícies que parlen de més dones assessinades. Què està passant-nos? Oblidem que aquesta violència mai no s´atura i que aquest any ja s´ha cobrat 29 dones, mortes a mans d'homes amb els quals amb seguretat han patit maltractaments durant anys. Homes masclistes, violents, emparats per una societat patriarcal que troba justificació o és permissiva amb aquesta brutalitat.

Nosaltres, les dones i els homes igualitaris continuem en la nostra lluita. Recordem que les dones continuen patint violència pel fet només de ser dones, violència física de la qual només es parla quan té com a resultat la mort. Que és una violència estructural fonamentada en la desigualtat entre els sexes.

Denuncien el poc desenvolupament d´una llei integral que te 6 anys i que al País Valencià apenes s´ha desenvolupat. Que cal educar en igualtat, formar professionals que intervenen en el procés, protocols d'actuació, ajudes econòmiques i reinserció laboral.

El Govern autònomic ha elaborat l´esborrany d´una llei contra la violència, una necessitat després de tants anys de publicar-se l'estatal. Intersindical Valenciana compareixerà a les Corts Valencianes per tal de donar la nostra opinió sobre el text legal. Confiem i desitgem que totes les aportacions de les diferents professionals, organitzacions i agents socials seran considerades pel Govern valencià i podran veure d´una vegada que realment té un compromís amb la lluita per tal d´eradicar la violència masclista de la nostra societat.