Existeix una campanya de descredit de la imatge dels serveis públics i del personal funcionari, per fer caure sobre ells les ires de l´opinió pública, basades en la seua suposada ineficiència o el cost dels aparells administratius. Així com les advocacions cada vegada més reiterades en pro d´un aprimament de la Funció Pública. L´aprimament, el bisturí, però, ja l´estan aplicant: l´Administració de la Generalitat té més de mil vacants sense cobrir; en Ensenyament han deixat de nomenar aquest curs més de mil dos-centes persones interines; a Múrcia, els retalls han estat molt més greus encara. Estem davant la culminació d´un procés que va començar fa anys.

Les receptes són senzilles: deixar que els serveis públics es degraden per la via de no invertir el que cal, de no cobrir les places que toca, de llançar sospites sobre la capacitat de l´aparell funcionarial… Quan sona l´alarma, apareixen els responsables de la gestió del servei públic, trasmudats en acusadors de la seua pròpia organització. La solució que ofereixen és externalitzar —preferim dir sempre privatitzar: és més aclaridor— el servei en una empresa pública o privada però, en tot cas, fora dels controls sobre el pressupost públic i la selecció del personal que treballa en aquests serveis, que no es fa per les mateixes vies que el personal funcionari.

En els últims anys, Intersindical Valenciana ha estat l´únic sindicat que ha lluitat contra la privatització en l´àmbit de la Generalitat Valenciana amb fets, no només amb paraules. Vam donar suport durant mesos i mesos a les concentracions del personal de Medi Ambient, hem convocat en el nostre nom desenes de concentracions i manifestacions davant la conselleria d´Economia, de Justícia i Administracions Públiques o davant els PROPs —on arribarem a cremar una falla anti-privatitzadora fa un any—, i hem dut als tribunals diverses actuacions privatitzadores, particularment de la conselleria de Medi Ambient i de la de Benestar Social. La via judicial, no lenta, sinó lentíssima, arribarà a donar fruits dins d´uns anys. Per això, abans i ara, apostem per la negociació amb la Generalitat per recuperar espais per als serveis públics, i per la mobilització dels que creuen en els serveis públics, per forçar eixa negociació. L´actual govern ha deixat clar que no els interessa eixa política, sinó la contrària. Ens caldrà, per tant, augmentar la intensitat de la mobilització.