La violència cap a les dones s´exerceix per estats i institucions per a impedir els avançaments de les Dones. En diferents països, la globalització està propiciant que proliferen fonamentalismes religiosos i culturals, que legitimen aquesta violència en forma de mutilacions, lapidacions, violacions, assessinats o privació de drets.

Violència sobre les dones que decideixen no sotmetre´s a la norma i la subordinació en les societats patriarcals on vivim. Els maltractaments físics, psicològics, la violació dins la parella o l´abús sexual a filles i xiquetes de l´entorn continuen sent fenòmens més usuals del que es creu.

La trata i el tràfic de dones i xiquetes per a la seua explotació sexual és l´únic negoci que no està en crisi. Màfies i proxenetes són cada vegada més rics a costa del segrest, la violació i una llarga cadena d´actes violents i delictius contra les dones prostituïdes. Un pròsper negoci en un estat, l´espanyol, que és el primer en el vergonyós rànquing europeu d´homes que són assidus consumidors de prostitució.

Un estat que ha sumat en onze anys 764 assassinats de dones i que enguany –fins al 31 d´octubre– ha arribat a 56, dels quals 7 han tingut lloc al País Valencià.

Malgrat això, estem patint els atacs del neomasclisme amb la forma de sentencies judicials o organitzacions que realitzen campanyes contra les dones i s´atreveixen a dir que estan sobreprotegides, que les denúncies contra els maltractadors són falses, que són els homes els maltractats.

Hui recordem que són necessàries la lluita política feminista i la mobilització social. Que cal un compromís de tots els partits polítics i de tota la societat per a desactivar les violències patriarcals. Dones i homes que lluitem per una societat igualitària on s´eduque en el respecte a la diversitat i la diferència, on totes les mans s´uneixen formant una cadena contra la violència patriarcal.

Àrea de la Dona Intersindical Valenciana