Les actuals constants vitals del model de joventut socialista a terres valencianes mostren una feblesa important en allò que han de ser els verdaders valors d´una organització juvenil progressista. A més a més, la tendència que es descriu és de manca de sintonia i de complicitat amb les joves valencians; expressat en altres paraules, el nostre impacte així com el nostre ressò i utilitat queden difusos i incongruents per a la majoria de la joventut. L´evidència empírica demostra que els joves es troben desatesos en molts aspectes que afecten el seu present i el seu futur. Tant els organismes públics com les entitats privades es mostren moltes vegades ineficaces a l´hora d´atendre les seues necessitats i allò que comporta és molta desafecció i manca d´interès de cara a les administracions com també per les organitzacions polítiques.

És en aquestes coordenades on les JSPV han de treballar i establir una estratègia diferenciadora a l´actual. Per aconseguir-ho ens hem de retrobar amb valors què sempre han caracteritzat als moviments juvenils europeus del segle XX. Provocació, transgressió i ganes de modernitzar la societat per poder ser útils a les necessitats i interessos de les generacions que ens convertiran en el futur del poble valencià. El nostre posicionament ha d´estar a l´avantguarda dels canvis, en clau socialdemòcrata, la nostra rebel·lia i el nostre inconformisme deuen de ser escoltats en tots els racons del País Valencià, les nostres veus necessiten argumentar de què un futur diferent i més esperançador és possible per a la joventut, de què les JSPV són útils i eficients a l´hora de millorar el benestar juvenil.

Per altra banda, és necessari fer molta autocrítica d´allò que hem fet i no hem fet en els últims anys, molts vicis i defectes s´han instaurat en la nostra organització, la qual, a sovint, sembla una agència per promocionar al PSPV que no una verdadera força de transformació de la societat. No podem cometre la greu errada, de sentir en algunes de les nostres reunions, que la satisfacció d´alguns dirigents juvenils és sumar afiliats en els agrupacions locals per tal d´augmentar el nombre de delegats; presumir d´aquesta estratègia, somriure amb la cara de satisfacció, del deure ben fet com a motiu d´aquesta pauta, deixa palès una preocupant manca d´aptituds i de formació política.

Així com moltes reflexions i preocupacions que ens afecten de ple. En definitiva, necessitem trobar-nos amb l´esperit de rebel·lia i de provocació que sempre ha definit a la joventut, perquè per això som joves i estem en l´edat de voler canviar el status-quo de la societat. Apostem per uns joves socialistes altruistes, idealistes, que militen per convicció i que creen que amb la seua força poden moure el món. Els partits polítics ja tenen suficients vicis com perquè també les seues joventuts els copien està.

[Signen també Rubén Gómez, JSPV Paterna; Rafa Soler, JSPV; Marian Guerrero, JSPV Alacant; Hèctor-Josep Juan, JSPV Xeraco; Tamara Cieza, JSPV Chiva; Hèctor David Cortés, JSPV València; Diego Pérez, JSPV Torrent].