La violència contra la població que està tenint lloc a la nostra ciutat en forma d´agressives càrregues policials contra veïnes de la Fe —persones majors i algunes en cadira de rodes— i contra l´alumnat del Lluís Vives, ens fan entendre quina política aplicarà a partir d´ara el govern dretà del PP per a garantir que el carrer és seu. Aquest Govern i els anteriors estan aplicant les pitjors mesures antisocials des de la dictadura de Franco, privant-nos dels recursos i dels drets basics, eliminant o coartant els mitjans de comunicació i el dret d´expressió, i instaurant un estat de terror generalitzat per acovardir-nos. El mateix que denunciem a les dictadures: pèrdua de drets i llibertats, instauració del terror i la por, repressió policial i submissió.

I per si de cas açò no és prou sempre queda l´exèrcit i la policia, al seu servei i amb armes. Personal al qual li paguem el salari i no dubten en carregar contra nosaltres, companys dels seus fills, veïnes, metgesses del seu centre de salut, treballadores socials de la residència on tenen els pares... És un error considerar-los funcionaris que compleixen amb la seua feina, perquè la seua feina és reprimir-nos amb brutalitat, insults i amenaces. El veritable funcionariat esta al servei del poble no contra el poble. Alguns sembla que gaudeixen amb eixe «treball», si no no s´explica perquè li tiren a terra el DNI a una dona després d´identificar-la i li diuen «ahora lo recoges». Que li diguen a una xiqueta «con ese cuerpo no sirves ni para puta», o espenten a una persona de 80 anys. Tampoc era necessari cridar els pares a la matinada per a dir-los que van a multar als seus fills. Que voldran aquesta gent que truquen de matinada? Denigrar, humiliar, maltractar les persones, això no és ser funcionari, és ser un repressor.

Desprès de les manifestacions, el Govern ha tret les seues forces al carrer, fent controls per tota València, amb metralletes, com en un «estado de sitio», en una demostració de qui té l´autèntic poder i les armes. La delegada del Govern té el monopoli de la violència i la justifica. Tornem 40 anys enrere, anem a viure el que visqueren els nostres pares i avis. Allò que expliquem al nostre alumnat sobre l´estat de dret, l´estat de benestar i la democràcia és mentida. Però el que demostra quina moral tenen els nostres governants és que cap ni un dimiteix, ni demana perdó, i cap policia entra en contradiccions ètiques i deixa la feina...perquè per això cal tindre dignitat.