El proppassat 26 de maig es va celebrar el IV Congrés d´Els Verds del País Valencià, amb el lema Verds i rebels, dues consignes que ajuden a posicionar-nos de manera contundent en un moment de crisis generalitzades. Una crisi inventada, provocada i interessada, la del deute públic, i una altra amagada, negada i soterrada, la del medi ambient, que està passant a segon terme per als que ens malgovernen de manera suïcida i irresponsable. Per als voltors del PP, la prioritat resulta ser el salvament de la banca, que s´ha jugat els diners de la gent en la ruleta immobiliària; l´educació, la sanitat, els serveis socials i el medi ambient, a fer la mà. La ignomínia és monumental, de l´alçada d´un campanar sideral. I el més greu, que encara hi ha gent que pensa que entre tothom tenim l´obligació de pagar-ho tot, el beure, el llit i els plats trencats.

Davant de tot açò, Els Verds del País Valencià volem seguir apostant per treballar activament en els moviments socials, sindicals i polítics que estan plantant cara a les imposicions de les polítiques neoliberals de globalització de la pobresa i de consolidació del màxim benefici empresarial, financer i fiscal. Davant l´estafa de la crisi, tenim propostes alternatives que passen per la defensa radical de les persones, de la natura i dels pobles, per una sostenibilitat ecològica, social i política, solidària i igualitària amb les persones, amb l´objectiu d´anar aconseguint els màxims nivells de suficiència econòmica i de democràcia participativa.

I ens afirmem al 100% en la nostra principal senya d´identitat, a la qual no volem renunciar de cap de les maneres perquè, tot i les proposicions deshonestes realitzades per partits excloents com Equo de fer-nos deixar de banda les sigles històriques de l´ecologisme polític com a condició sine qua non per a arribar a un acord de confluència política, pensem que la denominació històrica verda continua tenint tot el seu valor i, el que és més important, una connexió molt significativa amb la població en general i amb la que aposta per un futur ecològic, en particular.

Pensem que no són temps de refundacions interessades ni de mirar-se el melic. És el moment de sumar voluntats, de treballar colze a colze amb totes aquelles organitzacions que tinguen clar cap a on volen anar, amb un rumb inequívocament verd i d´esquerres, amb les aliances escaients per tal d´ensorrar el poder polític i social del Partit Popular en el carrer, en les institucions i en les properes eleccions. Un Partit Popular que aglutina l´herència directa del franquisme amb un neofeixisme totalment actualitzat a la situació del segle XXI. I desemmascarar alhora la seua parella de ball en les propostes d´eixida a l´estafa de la crisi actual, el PSOE, que ha anat perdent les dues senyes d´identitat més importants que històricament l´han caracteritzat, les seues idees socialistes i obreres, que per molt que ho intenten dissimular, molta més gent de la que ells volen i diuen ja ho han començat a descobrir i a denunciar.