Espanya necessita com l'aigua en el desert el parar el gran bacanal d'especulació financera que al voltant del seu deute públic les "hienes" financeres s'estan muntant, de tal manera que al pressupost de l'any 2013 es preveuen que a les "hienes" els pagarem uns de 39.000 milions d'euros, és a dir, més del 50% de l'últim ajust aprovat pel govern del PP. En definitiva, la retallada ("retraïment" per a l'irresponsable Ministre d'Hisenda) dels salaris als treballadors públics no va a destinar-se a finançar polítiques de lluita contra l'atur sinó per a pagar interessos financers. Així i tot encara hi han "setciències" economistes que seguiexen predicant que cal fer nous "retraïments" amb tal de "donar confiança als mercats", com si aquestos foren "germanetes de la caritat" que van a renunciar als guanys que estan aconseguint gràcies a aquesta qualitat indeterminada i immesurable, per què, quanta i com és medix aquesta "confiança necessària" per a que la "jauria" abandone la pressa?. Evidentment, estem front una estratègia interessada i calculada en el camí fa tems traçat de socialitzar les pèrdues i privatitzar els guanys. Tot el cost (polític i econòmic) de la crisi deu caure sobre les esquenes dels treballadors i no dels responsables que han fet aquest estropellament!

Donat l'anterior, és clar i sabut que la normativa financera de la UE obliga, de forma totalment irracional des del punt de vista dels interessos polítics i econòmics dels ciutadans i que sols obeeix a la lògica neoliberal que s´apoderat de la política europea amb el beneplàcit de la majoria dels europeus, que els països han d'acudir als mercats privats per obtindre el finançament que necessiten. En aquest sentit, per tant, els Bancs Centrals dels diferents països tenen prohibit prestar fons als mateixos, però la qüestió és per què aquestos mateixos Bancs Centrals no utilitzen les reserves financeres que tenen per comprar deute dels països atacats i així estalviar interessos financers totalment ofegadors per als països?

És a dir, el "mercats" són insaciables, mai guanyen prou i sols abandonaran la "presa" si aquesta es mostra ferma i contundent i, en aquestos moments que, a més, tot pareix indicar que aquells que "governen" la UE ens han abandonat a la nostra sort, doncs sols ací es pot interpretar les paraules del màxim responsable del Banc Central Europeu en el sentit que aquesta institució no està per resoldre els problemes financers dels països, una mesura com que el Banc d'Espanya utilitzara els seus recursos financers per a comprar els nostre deute públic, seria una demostració de la nostra capacitat com a País per fer front a les "hienes" financeres i, de pas, fer front a aquells que han oblidat que Europa es construix des de la solidaritat i amb l'esperança de superar els nacionalismes excloents que en el passat provocaren tantes morts i sofriment.

Segons les dades del propi BE, en juny en l'any 2012 tenia un total "actius de reserva" per un valor de 41.430 milions d'euros, entre divises convertibles, reserves al FMI, Drets Especials de Giro i or, sense contar amb els 2.765 milions d´euros en altres derivats financers que, per normativa contable, no compten com a "actius de reserva".

Per cert, "reserves" aquestes que no ha parat de pujar des que esclatà la crisi econòmica a l'any 2008. Així, a 31 de desembre d'aquest any, aquestes eren de 14.546 milions d'euros. Llavors, aleshores, han augmentat en un 185% respecta al 2008 i, els treballadors havent de destinar part dels seus salaris a pagar el producte de l'especulació financera dels "mercats"!