El govern no li senta bé a Rajoy, que en set mesos que porta al capdavant de l´Executiu ha generat més descrèdit i desconfiança que tots els seus predecessors de la democràcia actual.

És l´home del «digo Diego»: hui pronostica una cosa i demà fa totalment la contrària. És una virtut que fins ara no havíem trobat en cap inquilí de la Moncloa. Per no dir de la lamentable imatge que donen la colla de ministres que el rodegen, els quals semblen haver eixit d´un circ de bombo i platet, que l´única cosa que saben fer és riure-li les gràcies, aplaudir les retallades en el Congrés i de pas insultar al vulgo que patim l´amenaçadora espasa de Damocles dels divendres, quan cada Consell de Ministres ens imposa més patiment i ens arruïna un poc més la vida.

Ho tenim clar, este Govern està totalment deslegitimat. Es va presentar amb un programa que ni ha fet ni pensa dur endavant. Tot el contrari, ha decidit funcionar com una delegació institucional de Merkel i dels mercats financers a Espanya, aplicant fil per randa totes les polítiques neoconservadores que sols aprofiten per fer més rics als rics i empobrir als més febles.

No s´albiren solucions; és més, per al pròxim bienni la conjuntura econòmica pinta negra, igual de negres que les mesures que Guindos i Montoro han anunciat amb la retallada de més de 100.000 milions d´euros. Continuen negant que estem rescatats, però, a hores d´ara, ja no s´ho creuen ni en sa casa.

Rajoy ha dit que no pensa tocar les pensions, igual que deia que no anava a pujar l´IVA o no anava a tocar el salari dels empleats públics. Els sona? El Pacte de Toledo està damunt la taula i a partir de setembre la bola novament està en joc i ja vorem en quina casella recau. Ara bé, en la dels delinqüents fiscals que han defraudat hisenda segur que no, ni en les sicav, ni en les reduccions en la compra de més armament, ni molt menys en fer desaparèixer institucions anacròniques com les diputacions o ministeris que no tenen cap funció.

El mandat de Rajoy i del PP ja ha donat tot el que podia donar de si. Han demostrat que de gestors no tenen res i que sols sabien viure de la bombolla immobiliària, del servilisme institucional i de posar al capdavant d´entitats financeres a expresidents autonòmics o exministres que ens han portat a la ruïna, com Olivas o Rato.

Davant de situacions econòmiques extremes, cal un canvi de model productiu, amb solucions totalment contràries a les que s´estan prenent. El bipartidisme ens ha conduït a un carreró sense eixida, on uns han creat l´especulació i uns altres se´n han aprofitat i l´han seguit promocionant. Canviem de rumb, amb una nova perspectiva, els ciutadans som la majoria i les lleis i les normes que ens han de regir no podem deixar-les en mas d´un Govern que ni està legitimat ni ens representa.

Portaveu d'Iniciativa