L´altre dia, el divendres 9 de novembre, al Levante-EMV, el sociòleg Rafa Xambó, conseller per Compromís al Consell de RTVV, li va escriure una carta oberta al director de RTVV Miquel Domínguez, instant-lo a convocar un consell de RTVV per resoldre els probemes que hi ha a sobre la taula. Els problemes són greus perquè hi ha anunciat un ERO que afecta a una part molt gran de la plantilla de treballadors de RTVV, les persones afectades estan inquietes i voldrien negociar per trobar alguna eixida adequada. És cert que la carta de Xambó estava escrita des d´una certa indignació i clara exigència de diàleg i acusava a Domínguez d´estar a les ordres dels que manen des de Madrid que han enviat a dos alts ´corregidors´ que estan per sobre d´ell i sovint el director de RTVV, com a excusa per a no convocar el consell de RTVV, explica que ell és "un manat". Xambó li ho retreia i li exigia una mica de ´dignitat´ perquè treballe pels interessos del seu país i no per als interessos foranis dels de Madrid que ja sabem que no tenen escrúpols, però que sempre troben còmplices dels ´corregidors´ autòctons, diposats a servir-los i afalagar-los.

A l´endemà, el dissabte, 10 de novembre, li responia Miquel Domínguez un article titulat "Dese por constestado Sr. Xambó", on, -esperpenticament-, afirmava Domínguez -en contra de totes les universitats del món, en contra de els sentències dels tribunals de justícia i del sentit comú-, que, tot i que sovint li agradava parlar i escriure en valencià, no li responia en valencià i li escrivia en espanyol a Xambó per deixar constància que el valencià no és català; que ho llegeixes i dius, potser no escriu en valencià perquè la gent no se n´adone que el valencià que ell assegura que no és català, tot el món veja que és el català de València, en contra del que han sostingut durant anys i panys els sectors de l´extrema dreta del PP de València, de manera molt inculta (producte de la burrera i de la manca d'alfabetització, que diu Francesc de P. Burguera). Quan algú no té raons, en compte de respondre a les acusacions, fa servir la manipulació grollera de la llengua en versió localista i xenòfoba perquè no li queden arguments seriosos per a contrastar en el debat. Per això, quan se´ls demana que responguen als seus llatrocinis i contubernis, es defensen amb la demagògia anticatalanista, sense cap argument. Excuses de mal governant!

Segurament pensen que com que els ha funcionat -la manipulació política de la llengua per exterminar-la- durant més de vint anys, ara els continuarà funcionant encara. No obstant, la valenciana gent, ara, està molt més farta i cremada perquè li vinguen amb imbecilitats lingüístiques, -de primària-, intentant vendre'ns mantes esgarrades per tapar una mala gestió empresarial de RTVV (i de l´autonomia valenciana) destinada a fer-la explotar i petar del tot, des de dins amb una gestió pèsima feta aposta per rebentar-ho tot. Si el senyor Domínguez haguera de fer l´exàmen de revalida de batxillerat, no l´aprovaria, perquè és evident que el valencià i el català són variants del mateix idioma, (com l´andalús i el castellà). També li recrimina a Xambó que informara des de la reunió als afectats del que es debatia al Consell de RTVV, és a dir, li recrimina allò de "llum i taquígrafs" i la máxima transparència, perquè acostumats a comportaments secretistes i sectàris, pensen que informar -amb honestedat de les seues malifetes- és agredir i fer terrorisme, quan ells han estat aquestes darreres dècades amedrentant, aterroritzants, manipulant, fabricant odi i predisposants als valencians contra els catalanistes, els catalans i els socialistes i comunistes (en realitat contra qualsevol que discrepe de la prepotència del PP). I tanmeteix, ara, sembla que hi ha més gent alfabetitzada en valencià per a saber que és la mateixa llengua que el català.

No obstant, ara mateix, com encara es creuen els amos o els minyons del "poder de Madrid", continúen amenaçant a la gent que no se´ls agenolla davant a besar-los els peus. Perquè si algú, es preocupa pels destí i el futur laboral de la gent que treballa a RTVV, -i està en desacord amb les maneres de fer i sobretot de 'desfer' del PP-, ha de ser un subversiu i un terrorista. No pot ser una altra cosa! Per això, el senyor Domínguez, antic regidor del PP a l´ajuntament de València, acusava al senyor Xambó de violent i d´excitar les masses perquè els llencen ous i els insulten en contradicció amb les lletres de les seues cançons pacifistes que criden a fer l´amor, a la pau, contra la guerra i a favor de la noviolència! I és que, per a la majoria del PP, defensar els interessos del teu país (de la teua llengua, de la teua gent), i no acceptar les seues estupideses i dominació absolutista, és declarar-los la guerra! Així són i així pensen i es manifesten, sense cap por, ni cap vergonya a fer el ridícul! Com que tenen la paella pel mànec i s´han deïficat a si mateixos, es creuen impunes, per això mostren eixa supèrbia i enfaritolament; creuen que la resta del món, els hem de posar el coll perquè ens el xafen!