El 8 de novembre de 2012 (pràcticament ara fa un any!) José Manuel Vela, conseller d´Hisenda, afirmava: «Ya está bién, hasta aquí hemos llegado». I per això, deia que el govern valencià no aguantarà «ni un año más el modelo de financiación autonómico actual». El conseller denunciava que eixe model era «una injusticia estructural», i afegia: «Ante situaciones injustas, hay que rebelarse». L´abril passat, Fabra tornava a «exigir» «tindre una «financiación justa». I per això, Fabra demanava a Rajoy, «arrancar el 2014 con la nueva financiación», ja que el Consell perd 13.000 milions d´euros! per l´infrafinançament!! D´ací que la Cierval exigia a Montoro 11.000 milions per l´infrafinançament! I és que tots hem vist les intencions del ministre Montoro: no hi haurà nou finançament autonòmic el 2014 (tal com estava pactat) sinó el 2015!!

D´aquesta manera, Rajoy deixa en una gran indefensió els governs autonòmics, sobretot, aquells que aporten més del que reben, com el País Valencià, Catalunya i les Illes Balears! I mentrestant, Fabra, ple d´eufòria, deia, referint-se al govern de Rajoy: «Tenemos un gobierno que nos escucha, que nos entiende, que está a nuestro lado para resolver nuestros problemas. Mariano será el presidente que devolverá a la Comunidad una financiación justa y la Generalitat trabaja sin pausa por esta reivindicación». Per acabar-ho d´arreglar, Castellano deia: «Todas las medidas que adopta Alberto, parten del sentido común».

Davant de tot aquest embolic, no entenc res! Fabra actua amb sentit comú quan demana un millor finançament i l´exconseller Vela deia que «hasta aquí hemos llegado». Per altra part, el presidente Rajoy «nos escucha, nos entiende» i està «a nuestro lado». Però al mateix temps, Montoro diu que de nou finançament, res de res! Per què tants enganys? Que diguen la veritat Fabra i Castellano!! I si no estan d´acord amb Rajoy, que diguen prou!! Perquè novembre ja està a tocar i el 2014, també. I si Fabra vol «arrancar el 2014 con la nueva financiación», ja pot córrer!!! I si deien que no aguantaran «ni un año más el modelo de financiación actual» (i cal que tots recordem aquestes declaracions!) ja em diran què pensen fer!!! A part de suspendre el debat de reforma de l´Estatut!