Es pot afirmar, de manera contrastada empíricament per la sindicatura de comptes, que el PP en el govern de la Generalitat ha arrasat, arruïnat i destruït la radiotelevisió pública dels valencians. També es pot afirmar per mitjà d´algunes bones recerques acadèmiques „tesis doctorals i tot„ que la manipulació informativa ha sigut una constant en l´activitat quotidiana del mitjà. Quant a l´escassa qualitat i interès de la programació només cal analitzar les dades d´audiència tant quantitativament com qualitativa.

El mateix govern que ha enriquit els amics a través de productores d´ací i d´allà „Madrid„, que ha degradat fins a límits de vergonya RTVV, que va duplicar la plantilla amb tota una rècula d´estómacs tan agraïts com incompetents, ha tingut la gosadia de pretendre culpar els treballadors i, per «salvar l´empresa", n´ha tirat mil al carrer. S´hi ha quedat gent sense titulació, castellanoparlants i castellanoafectes reis de l´espardenyà criminal, mediocres i manipuladors, amb les honroses excepcions habituals, que són els qui, ara, han de gestionar el control de les empreses que guanyen els contractes de la privatització i la producció pròpia, és a dir, els qui han de continuar enfonsant el que hauria d´haver sigut el buc insígnia de la comunicació social al País Valencià fins l´enfonsament final. Llavors, la culpa serà de la nova directora general, Rosa Vidal, la qual es troba rodejada pels sicaris de l´antic règim de Pedro García i López Jaraba, de la crisi econòmica, dels atacs de l´oposició que desprestigien RTVV o del sursum corda.

Resultaria hilarant, si no fos terrible, que el vicepresident José Císcar, cada divendres, entone l´atac contra els intents que s´han fet per mantenir les emissions a empentes i redolons, i amenace amb el foc etern qui contradiga les meravelles del seu ERO, sí del seu ERO. Senyor Ciscar, si el TSJ declara nul l´ERO, vostè i el president Fabra en seran els principals responsables, atès que el mercenari López Jaraba va pegar a fugir amb el seu consentiment.

Aquest desgavell d´ERO a RTVV „el més extens i agressiu de les radiotelevisions públiques europees„ ha fet córrer molta tinta als mitjans. La xarxa digital en va plena d´articles i notícies. Alguns treballadors despatxats, els mateixos que han sigut perseguits dins la casa, han tingut un paper molt actiu tot demostrant la seua qualitat periodística. Borja Flors i Vicent Climent, extreballadors de la casa, afectats també per l´ERO salvatge, han fet d´editors perquè vint-i-dos veus, bones coneixedores de l´ordit d´infàmia, expliquen, conten, informen, analitzen, donen detall d´aquest penúltim capítol de destrucció programada. El llibre, Adéu, RTVV, ha estat editat per PUV „Universitat de València„ gràcies al bon fer de Maite Simon i és una crònica dura, colpidora i fidel escrita per una colla de bons professionals que s´estimen la radiotelevisió pública i no es resignen a viure en un país de mentides.

Hui dimecres, a les 19 hores, al Col·legi Major Rector Peset de València, hi haurà la presentació del llibre i alguna cosa més que la ciutadania hauria de saber.

?Membre del Consell d´Administració de RTVV