Enguany, eclesialment parlant, la primavera no va començar el 21, sinó el 13 de març, amb l´elecció del papa Francesc com a bisbe de Roma.

Pel que fa al País Valencià, i malgrat que estem en novembre, també ha arribat ara la primavera. I no ho dic pel temps que fa, amb temperatures suaus més pròpies del mes de maig que d´ara, sinó pel despertar de la societat valenciana, acostumada, durant massa anys d´hivern, a la somnolència i al conformisme!

Que la ja exdirectora de RTVV diga que hi ha hagut un "intento de injerencia política en la gestión y en los informativos" per part del Govern Valencià, és una bona notícia!!

Ja és hora que algú, des de RTVV, tinga la valentia de denunciar allò que tots pensàvem!

El gener de 2011, mon pare va escriure a Levante, l´article: "Ja en tinc prou de Canal Nueve", on denunciava "l´odi contra la nostra llengua i la nostra cultura", inspirat en "la política de RTVV" que propiciava el Govern Valencià. Mon pare reconeixia que "a Canal Nueve hi ha bons professionals. Però quina llàstima dels directius". Per això denunciava també "la demagògia, una parcialitat descarada, l´insult, el menyspreu per tot allò que és valencià". I és que l´article escrit per mon pare, va estar motivat pel programa DBT, amb periodistes d´El Mundo, Periodista Digital, ABC, Las Provincias (la pluralitat que ens tenen acostumats els directius de RTVV!!) que ridiculitzaven el debat del Senat sobre les llengües oficials no castellanes. Mon pare acabava aquell article, denunciant una RTVV que només servia per "riure-li les gracietes al poc Honorable Camps".

Quan l´exdirectora de RTVV s´atreveix a parlar clar i a denunciar l´intent d´ingerència política de la Generalitat a RTVV (cosa que molt sospitàvem!) vol dir que alguna cosa es mou ara al País Valencià!!

Després d´un llarg temps d´hivern, ha arribat la primavera al País Valencià! Un hivern on se´ns ha impedit vore TV3 i on s´ha manipulat una televisió pública, que havia d´ajudar a la recuperació de la llengua.

I és que els qui no volen que parlem, que pensem i que escrivim en valencià, són els mateixos que no volen que parlem, que pensem i que escrivim!! I és que primer va ser TV3, negant-nos el dret a poder vore-la i ara és RTVV.

Un amic m´ha dit: "Ens estan llevant tot allò que és nostre!!". I és que si RTVV, tal i com ens deia el Sr. Castellano i el Sr. Bellver era una "Seña de identidad", que estan fent de RTVV? Què estan fent de les "Señas de identidad"?

I la mobilització dels valencians per defendre la nostra televisió? El President de la Generalitat no té res a dir davant els bons professionals que es queden sense treball? I el tancament d´una televisió pública valenciana, no confirma el fracàs de la política de la Generalitat?

Després d´un llarg temps d´hivern, finalment ha començat la primavera al País Valencià! Els valencians i les valencianes han despertat de la somnolència i de l´apatia!! Una molt bona notícia!!