Si algú pensava que la crisi actual no podia anar pitjor, s'equivoca. La Unió Europea i

EE UU estan intentant negociar un tractat que pretén rebaixar, encara més, els drets laborals, volen posar per damunt de les persones les empreses multinacionals, busquen eliminar l'aire pur i l'aigua neta com un dret de les persones entre moltes altres amenaces, igual d'indignants. Sabem que esta crisi és una estafa; el que estem aprenent, és que el TTIP, és la nova estafa que ens estan intentant encolomar. El TTIP són les sigles en anglès del Tractat de Lliure Comerç Transatlàntic, encara que més que lliure, s'hauria de dir esclau per les conseqüències que podria tindre.

Volen privatitzar serveis com la sanitat, l'aigua o l'educació fent-les només accessibles al que tinguen diners per pagar-se'ls. Volen baixar o eliminar els estàndards ecològics, de manera que hi haurà més aire contaminat en les ciutats. T'ho

imagines?

Un dels aspectes més polèmics és la constitució d'un tribunal d'arbitratge entre les multinacionals i els estats que resolguera quant hauria de pagar un estat si una empresa perd diners per aplicar les lleis estatals de drets laborals o protecció mediambiental... I això ja ha passat a Uruguai, on hi ha un tractat semblant i Phillips Morris (la tabaquera) demana 2.000.000.000 $ (dos mil milions de dòlars) al govern per la pèrdua de negoci quan va obligar a posar els advertiments de salut als paquets de tabac. Això suposa que les lleis del TTIP seran superiors a les lleis dictades pels parlaments europeus. Si s'arriba a això, a on quedarà la

democràcia?

Les negociacions estan intentant fer-les secretes al Parlament Europeu i gràcies al grup Verd/ALE han eixit a la llum pública. Els populars europeus estan totalment a favor del TTIP, els socialistes espanyols encara s'ho estan pensant. El govern francès ja ha dit que no. Fa unes dècades, es va intentar infructuosament establir tractats semblants però gràcies a la mobilització enèrgica de la ciutadania es van avortar. A VerdsEquo/Compromís estem lluitant des del Parlament Europeu per evitar-ho de nou i garantir de nou mantindre els drets que tan han costat d'aconseguir a les generacions precedents.

Si vols saber més de la campanya contra el TTIP i signar contra ell, entra en http://noalttip.blogspot.com.es/

Volem reinventar una Europa a on totes les persones tinguen una alimentació apropiada, una sistema sanitari adequat, protecció social, serveis energètics suficients i de fonts autònomes, que gaudisquen d'una democràcia transparent i participativa. Volem fomentar un sistema econòmic verd: ecoindustrialització, foment de les energies netes i autònomes, i tot allò que facilite el bon viure.

Amb tu podem fer que la situació vaja a millor, per això et demanem la teua col·laboració. Ens ajudes a difondre esta campanya?