Després del covard atac terrorista perpetrat el dimecres 18 de març al Museu del Bardo, adjacent a la seu de l´Assemblea de Representants del Poble, el Comité Organitzador del Fòrum Social Mundial 2015 (FSM) va comunicar que el FSM se celebrarà en les dates previstes, i mantindrà totes les seues activitats. Amb aquest atac, els extremistes dels grups terroristes que busquen desestabilitzar la transició democràtica a Tunísia i en tota la regió, volen crear un clima de temor entre els ciutadans i les ciutadanes que anhelen la llibertat, la democràcia i la participació pacífica en la construcció democràtica.

La ràpida resposta dels moviments socials i polítics a Tunísia contra el terrorisme, cridant a la unitat per lluitar contra aquest, mostra la connexió del poble tunisià amb la seua experiència democràtica recent. El moviment social i civil a Tunísia i en tota la regió té més que mai el suport de les forces democràtiques de tot el món perquè s´opose a la violència i el terrorisme. En 2013, dos anys després de la revolució de 2011 i una situació política delicada, prop de 70.000 militants de diverses organitzacions i associacions de 170 països, amb una gran presència de la societat civil tunisiana i del Magrib, va ser una prova de foc per a la consolidació democràtica del país.

Per això, el consell internacional del FSM va decidir, enguany passat, que l´edició de 2015 tornara a celebrar-se a Tunísia. Era una decisió que responia a la petició dels moviments socials regionals i internacionals que, després d´avaluar els impactes del Fòrum de 2013, van estimar que encara era necessari consolidar les dinàmiques de canvi sorgits com la revolució tunisiana i dels moviments democràtics de la regió, així com aprofundir els debats sobre la crisi del model neoliberal i la crisi civilitzatòria.

Aquesta volta més que mai, la gran participació en el Fòrum Social Mundial 2015 (Tunísia del 24 al 28 març de 2015) serà la resposta adequada de totes les persones activistes per la pau i de les forces democràtiques del moviment antiglobalització per a construir un món millor, amb justícia, llibertat i la convivència pacífica. Per tot això, STEPV i el FME estarem aquests dies a Tunísia. Un lloc que tornarà a ser un espai de debat democràtic d´idees, aprofundiment de la reflexió, la formulació de propostes, l´intercanvi d´idees i d´articulació dels moviments socials, xarxes, ONG i altres organitzacions de la societat civil, que s´oposen al neoliberalisme i a la dominació del món pel capital i per totes les formes d´imperialisme.