El passat 25 de març el PP valencià aprovà en solitari la polèmica Llei de Senyes d´Identitat, en la qual fa un reconeixement de la llengua, del Misteri d´Elx o del monestir de Santa Maria de la Valldigna (entre d´altres) com a signes d´identitat de la "Comunidad Valenciana".

El PP valencià, tan preocupat per les senyes d´identitat quan s´acosten les eleccions, en compte d´anomenar aquesta llei amb el nom de "Senyes d´Identitat", podria haver-la anomenada, "Llei Fahrenheit 451", ja que pel que sembla, el Govern Valencià i el grup que el recolza a les Corts, pretenen amb aquest text, una vegada més, incendiar la llengua i la cultura del País Valencià. I de rebot, la convivència dels valencians.

Si l´article 6 del "mini" Estatut valencià, diu que l´Acadèmia Valenciana de la Llengua "és la institució normativa de l´Idioma Valencià", a què ve ara aquesta rotunda desqualificació que el PP fa de l´AVL amb la Llei Fahrenheit 451? A què ve ara, una vegada més, l´embolic que fa aquest partit, atorgant a Lo Rat Penat i a la RACV la decisió de veto, pel que fa a les subvencions? Lo Rat Penat i la RACV han de suplantar l´AVL? I quin sentit té (si no és el d´acontentar aquestes dues entitats) que Lo Rat Penat i la RACV hagen de vetar aquells que puguen rebre una subvenció?

Tots recordem la novel·la, Fahrenheit 451, del nord-americà Ray Bradbury, quan el bomber protagonista s´encarrega de cremar els llibres per ordre del govern. De fet, la xifra 451 fa referència a la temperatura, en l´escala Fahrenheit, a la qual el paper dels llibres s´inflama, i que correspon als 233º C. Per això el Govern Valencià, amb aquesta "Llei Fahrenheit 451", s´ha proposat també incendiar, amb una actitud irresponsable, la convivència entre els valencians, de la mateixa manera que fa vora 40 anys van fer els representants del franquisme més recalcitrant, "disfressats", això sí, de valencianisme.

El Govern Valencià i el grup parlamentari que el recolza, que han arribat al súmmum del ridícul en matèria cultural, cada dia s´assemblen més al "Vivan las caenas" dels absolutistes espanyols de 1814, i també al "Muera la intelectualidad traidora", de l´analfabet Millán Astray, que es va cobrir de glòria el 12 d´octubre de 1936, (com ara el Govern Valencià amb la llei Fahrenheit 451) al Paranimf de la Universitat de Salamanca amb aquest crit infame.

Amb la "Llei Fahrenheit 451" (i amb d´altres iniciatives semblants) el Govern Valencià s´ha proposat única i exclusivament, com va dir fa uns mesos el bon amic Joan Francesc Mira, "destruir d´arrel qualsevol intent de redreçament nacional del nostre País". I així seran recordats el Sr. Camps i el Sr. Fabra i els seus Governs.

Per cert, ¿entre les senyes identitat que aquesta llei protegirà, hi haurà també la Sra. Milagrosa Martínez, que el PP va posar, ni més ni menys, que al capdavant de la Presidència de les Corts Valencianes? Seran també unes senyes d´identitat tots els imputats del PP? O el lideratge que té "l´honor" de tindre el Consell, pel que fa al dèficit a Espanya? O segurament serà també una senya d´identitat el "caloret" de la Sra. Barberà? Ho anirem veient!