Cada any la festa de Sant Vicent Ferrer, el dilluns de la segona setmana de Pasqua, ens porta la representació dels miracles del patró del País Valencià, als altars instal·lats a València i també a alguns pobles. Seran els miracles tradicionals del nostre sant més universal, que es representen als carrers i a les places de les nostres viles i ciutats. Però jo enguany vull demanar-li a Sant Vicent altres miracles, que els valencians necessitem amb urgència!!

Un miracle que li demane a Sant Vicent, és que l´arquebisbe de València vaja introduint a la catedral del Cap i Casal el valencià. És també el que demane per a la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats i per a totes les esglésies de les comarques valencianoparlants, per tal que la nostra llengua entre als nostres temples cada dia de l´any i no només el dia de Sant Vicent.

Un altre miracle, per tal de fer possible l´anterior, és que l´arquebisbe de València, juntament amb els bisbes d´Oriola-Alacant, Sogorb-Castelló i Tortosa, finalment, aproven els textos litúrgics en valencià, preparats per l´Acadèmia Valenciana de la Llengua. I que la intercessió de Sant Vicent faça que els bisbes del País Valencià, recomanen als nostres rectors que utilitzen (juntament amb els textos de l´AVL) el Llibre del Poble de Déu, que amb tanta sol·licitud preparà el P. Pere Riutort.

Un altre miracle que li demane hui a Sant Vicent, és que els treballadors de RTVV siguen readmesos, per posar en funcionament Canal 9 i Ràdio 9. I que el President Fabra, gràcies a la protecció de Sant Vicent, defense la llibertat d´expressió, i autoritze la reobertura dels repetidors de TV3 i de Catalunya Ràdio, sense censures ni manipulacions.

Li demane també a Sant Vicent que l´acció política dels diputats a les Corts Valencianes i dels alcaldes i regidors, estiga dirigida per honestedat, per començar així una regeneració de la vida pública, bassada en l´honradesa, el treball, la llibertat i la veritat.

Li demane hui a Sant Vicent, que el Govern de la Generalitat siga sol·lícit amb els malalts dependents, amb els immigrants, amb els aturats i amb els pensionistes, perquè, finalment, puguen rebre l´ajuda que necessiten per viure dignament.

Li demane a Sant Vicent que el Govern Valencià no es faça el sord davant les reivindicacions de les víctimes de l´accident del metro i dels veïns del Cabanyal.

Li demane a Sant Vicent que els ajuntaments valencians no es vegen asfixiats pel Govern de l´Estat, i que siga respectada l´autonomia local de les nostres viles i ciutats.

Li demane a Sant Vicent que el Govern Valencià defense la llengua i la cultura del nostre País, per afavorir així l´ensenyament en valencià, i perquè cap xiquet no es veja discriminat per raó de la llengua. I també, que el Govern Valencià no tanque cap línia en la nostra llengua.

Li demane a Sant Vicent que, al nostre País i a tot el món, s´acabe la xenofòbia i el racisme, i que els governs d´Europa comencen a invertir econòmicament en els països del Tercer Món, per així retornar-los l´espoli que en èpoques colonials va fer el Primer Món. D´aquesta manera s´acabarà l´emigració dels qui fugen del seu país, no per gust, sinó per necessitat!

Li demane a Sant Vicent el diàleg i l´entesa entre pobles, cultures i religions, per acabar amb tota mena de fonamentalisme.

Li demane a Sant Vicent que ens ajude a fer una economia amb rostre més huma, que s´acaben els desnonaments i que totes les persones puguen tindre una llar, un treball i una vida digna. I que els jóvens que han hagut d´emigrar per buscar el treball que al nostre País no troben, puguen tornar i tindre faena entre nosaltres.

Li demane a Sant Vicent que ens ajude a respectar i a defendre la natura i el medi ambient i a acabar amb les guerres i la indústria bèl·lica.

Li demane a Sant Vicent pels periodistes, heralds de la llibertat d´expressió, perquè cap d´ells no es veja perseguit, segrestat o assassinat, com ha passat amb algun d´ells, i perquè sempre parlen i escriguen amb llibertat.

Li demane a Sant Vicent que el Govern Valencià es preocupe dels xiquets i de les xiquetes que passen fam. I que la Generalitat torne als ancians que viuen sols, el servei de teleassistència que els van llevar, diuen, per falta de diners.

Que Sant Vicent Ferrer ens atorgue això que li he demanat, per tal de fer possible una convivència més harmònica i més justa. Amén.