Me preocupa, i molt, que Albert Fabra pressumixca de que es un dels presidents autonomics que menys cobra. Una societat democratica ha de pagar molt be als seus politics, al temps que els ha d´exigir molt tambe. Ademes ha de tindre ferramentes de control per a defendre´s dels abusos del poder. La corrupcio es una de les formes d´abus de poder. L´injusticia es un atra. Pero no son les uniques.

Barack Obama cobra mig millo de dollars a l´any, i te un rigit control per part del Senat i del Congrés. Es l´home mes poderos del planeta, tambe es el president millor pagat, pero tant el Senat com el Congrés dels EE UU li controlen i condicionen la seua politica. La prensa i els tribunals de justicia tambe fiscalisen al president. No es qüestiona si el sou del president dels Estats Units es massa alt. Si que es qüestiona la seua gestio.

Yo vullc que el president de la Generalitat Valenciana cobre i cobre be. No vullc que els dirigents politics estiguen mal pagats i els

corruptes tinguen l´excusa de que cobren poc per a demanar sobres en B. Vullc un control ferm dels contes i que pressumixquen de la seua gestio. Al contrari que Fabra, que trau comunicants dient que cobra poquet. ¿Cobra poquet perque treballa poquet? Pareix que no estiga dient: «Mirad, valencianos, no soy un buen presidente, pero total, tampoco gano mucho». De totes maneres, quan Albert Fabra, qui no mou un dit sense que s´ho autorise el president del seu partit, Mariano Rajoy (un atre crack de la no gestio) diu que cobra 67.000 euros a l´any, a mi per a lo que fa, ya me pareix un dineral.

Per tant, es important exigir mes als politics, demanar mes als dirigents i pagar-los be, clar que si, per a que puguen pensar en

governar, no en buscar sobres ni comissions. I si ho fan mal, tindre ferramentes per a poder corregir les seues actuacions. ¿T´imagines un president de la Generalitat Valenciana ben pagat que utilisara part del seu patrimoni en una fundacio o una ONG per a ajudar a la societat?

M´agradaria que en Valencia tinguerem primaries obligatories per a tots els partits, i que les llistes electorals foren obertes. Tambe m´agradaria que es poguera votar al president de la Generalitat Valenciana en eleccions diferents a les eleccions municipals. I que es triaren als diputats de les Corts Valencianes dos anys despuix de l´eleccio del president de la Generalitat Valenciana. Aixina, Les Corts Valencianes podrien tindre una majoria de diputats d´un partit politic que seria de color diferent (o no) al partit politic del president. Separacio de poders es diu.

Democracia. ¿Estem preparats?