L'atre dia vaig jurar el càrrec de diputat autonòmic posant a Jesucrist i als Evangelis per mig i algo que hauria de ser el mes normal del món es va convertir en notícia. No és que m'haja sorprés, però si em fa pena comprovar que nivell ha arribat el que ha amerat la vida espanyola durant molts segles: el donar la cara per les tradicions i creències és el cridaner i l'eixir prometent de manera insulsa o afegint parrafadas grotesques és el normal.

Espanya está a Europa per mèrits propis, ja que va poder optar per quedar-se on estava i no iniciar la reconquesta cristiana i ara seriem Africa, però no, els nostres avantpassats van voler tornar a les arrels i gràcies a això tenim eixos grans escriptors, sants, herois i tant monument religiós que és l'orgull de tots nosatres i l'enveja dels que ens visiten.

Però ara pareix que volem renegar i despreciar de tot allò i tornar a arreplegar plantejaments, idees i postures huitcentistes i completament desfasades. Conèixer i viure les tradicions és la major saviesa que es pot tindre. Sòn les que ens han permés viure com a poble, les que ens han portat al nivell de progrés i consolidació que disfrutem. Les diverses festes religioses de cada regió o de cada poble de la geografia espanyola són les que han configurat l'ànima d'eixe poble. Voler destruir o ignorar tot allò és voler afonar uns pobles i una nació que ens han costat molts segles portar-les avant.

Que va fer Jaume I sino recuperar la Comunitat Valenciana al cristianisme? I que se celebra el 9 d'Octubre, sinó eixe fet tan important!.

Está clar que els dol a tots ells „l'esquerra mes desfasada„ que tot es conduïsca al mateix: que si estan ací és degut a les llibertats guanyades gràcies al cristianisme, que és on es constituïx la civilització occidental bressol de la democràcia. Les mateixes idees i creences que han viscut els iaios de tots ells i que inclús viuen la majoria d'ells quan assistixen a ofrenes falleres a la Verge o a processons de la Setmana Santa. Només demane que es dediquen a governar pensant en tots, fent coses positives i de trellat i que deixen els desgavells a un costat, ja que estem per a sumar entre tots a fi de traure a este pais i al nostre poble avant, respectant tot i a tots.