29 de octubre de 2015
29.10.2015

I les dones, què?

29.10.2015 | 04:15

Amb la dissolució de les Corts Espanyoles i la convocatòria d´eleccions es dóna per conclosa la desena legislatura de l´etapa democràtica. Esta ha estat una legislatura on hem patit una clara pèrdua de drets socials. Ens ha afectat a tots i totes, però ha estat especialment dura amb les dones. El Partit Popular no ha fet res en quatre anys per millorar la vida de les dones. Les últimes estadístiques reflecteixen que la bretxa salarial entre homes i dones cada cop és més gran. Les taxes d´atur, que abans de la crisi eren prou semblants, ara són clarament desfavorables a les dones. I no ho són més perquè moltes, fartes de no trobar cap feina, han desistit, han eixit del mercat laboral. Estadísticament ja no existeixen.
En matèria de conciliació tampoc hem avançat gens. És imprescindible igualar el permisos de maternitat i paternitat. Si durant els primers mesos de vida del xiquet o la xiqueta la mare és qui s´encarrega de tot, com està passant ara, serà ella qui ho farà gairebé sempre. Els fons destinats a la lluita, però sobretot a la prevenció, de la violència de gènere també s´han vist greument retallats. La violència contra les dones és un dels majors problemes que tenim. Hem d´educar els nostres fills i filles en el respecte i la igualtat si volem tindre una societat més justa. És un camí molt llarg i hem perdut quatre anys.
La reforma de la llei de l´avortament és un altre atac als drets de les dones.
En fi, quatre anys perduts. Bé, no estan perduts del tot. Si vos heu vist obligades a abandonar el mercat laboral i voleu continuar formant-vos sempre vos podreu matricular en el nou mòdul de FP que han creat els populars... el de «Tareas domésticas y limpieza de edificios».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine