05 de noviembre de 2015
05.11.2015

L'assignatura climàtica

05.11.2015 | 04:15

Del Museu de les Ciències al Palau de la Música. De resumir el IV Informe de Canvi Climàtic de les Nacions Unides i preparar la conferència de Bali a exigir un acord vinculant i ferm a la Cimera de París, la COP21, del pròxim desembre. A mitjans de novembre es compliran vuit anys de la mediàtica reunió de 600 científics de 130 països que va organitzar el Govern valencià presidit per Francisco Camps, malgrat el seu compromís ínfim amb la lluita per frenar l´escalfament global. I aquesta setmana, l´Executiu liderat per l´esquerra dóna els seus primers passos per engegar l´esperada nova política climàtica.

En aquesta ocasió, l´escenari elegit no ha estat l´obra de Calatrava, sinó l´emblema arquitectònic del Palau de la Música. Tampoc no hi haurà fotografies oficials amb els dirigents polítics amb alts càrrecs de les Nacions Unides, sinó que s´aposta per un cicle de reflexió i debat „aquests divendres i dissabte„ atesa la importància i expectatives mundials de la Cimera de París. Una conferència on s´ha de renovar el Protocol de Kyoto per frenar les emissions d´efecte hivernacle.

En la mateixa setmana que la Generalitat posa en marxa la seua Comissió Interdepartamental de Canvi Climàtic, s´obri un diàleg social, científic i polític sobre aquest repte ambiental amb vincles directes amb l´economia i la salut, impulsat des de la conselleria dirigida per Elena Cebrián. Trobar consensos i complicitats, alhora que donar visibilitat a l´escalfament global, és fonamental. Tanmateix, és prioritari ja que l´executiu autonòmic „després d´haver abordat els seus compromisos de caire social„ mostre el seu veritable compromís amb la política verda i la seua capacitat de lideratge en aquesta matèria on conflueixen tants interessos.
L´assignatura climàtica valenciana resta, doncs, pendent d´avaluació i les expectatives són molt elevades, sobretot, després de la desfeta ambiental promoguda des de la dreta.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine