Com són les coses. Podem fitxa el general Julio Rodríguez i la recluta Chacón i la monclovita SS „curiós acrònim, el de Sáenz de Santamaría„ es posen les mans al cap estralejant: Julio, Julio!, que no saps que Podem és un partit antisistema? Ah, sí?, puix «si ser antisistema és no retallar en sanitat i educació, jo també ho sóc», contesta l´excap de l´Estat Major de la Defensa, que per trajectòria i graduació, se´l suposava pròxim al PSOE o PP. Quin despago! La bona qüestió és que el fitxatge és tan de colló de mico que ha pillat als dos partits, com qui diu, amb els pixats al ventre. Com al joc de parxís, Podem els ha menjat una i compta vint.

Fitxar independents de prestigi dóna credibilitat i imatge d´obertura a la societat. I si l´independent és de repica´m el colze, com és el cas, fa dentetes a l´adversari polític perquè aporta megatones d´alt valor electoral. Diran que una flor no fa estiu, però aquest fitxatge no és l´única flor que anuncia el final de l´hivern en Podem. Tot i la caiguda alarmant en l´última enquesta del CIS, la seua estimació de vot pot llegir-se com un electrocardiograma, amb un puja i baixa que s´inicia en les eleccions europees. Tot i això, m´atrevisc a dir que el general de quatre estrelles serà per a Podem un trèvol de quatre fulles, senyal de bon auguri.

Arribats ací, fem-nos la pregunta ineludible: qui gosarà dir a partir d´ara, i sense fer el ridícul, que Podem és «antipatriota», «està vinculat amb ETA» i altres perles d´un mateix collar d´improperis? Hi va haver un temps en què, quan algú carregava contra Podem amb arguments tan galdosos, un servidor ventilava la discussió dient: i què? Caín va matar Abel i va construir un poble; Ròmul va matar Rem i va fundar Roma; Brutus va matar els seus fills i va crear una república. Lògic, doncs, que Podem vulga liquidar el règim del 78 per refundar-lo. D´ara en avant, amb un trèvol de quatre fulles en les seues files, per desacreditar Podem caldrà confrontar idees i no epítets injuriosos.