Fa pocs mesos s´ha produit un canvi important en el govern de la Generalitat i, amb això, també en la Conselleria d´Educació i en les polítiques que promou. En poc més d´un mes les eleccions seran a l´Estat i és possible que també arribe el canvi. És també temps d´elaboració dels pressupostos que, a Madrid o a València, decideixen les inversions en el sistema educatiu del 2016. Valorem els canvis i confiem en que a poc a poc seran majors. Però també sabem que cal seguir mobilitzats perquè els canvis no s´aturen i per recordar els nostres governants que les raons que justifiquen les retallades són rebutjades per la comunitat educativa.

El Govern de l´Estat, primer amb Wert i ara amb Méndez de Vigo, recolzat únicament en la seua majoria absoluta, va imposar la contrareforma i l´ha posada en marxa de forma accelerada per concloure la seua implantació abans que un altre govern puga derogar-la, com es van comprometre la resta de partits en passar les eleccions. Ara, el ministeri continua la seua aplicació de la Lomqe, augmentant la pressió i jugant a enfrontar els membres de la comunitat educativa presentant com a novedosa una política en materia de professorat que ja s´ha demostrat desastrosa on s´ha aplicat, com a Xile i que consisteix a tornar a jugar amb les diferencies salarials en funció d´una suposada avaluació del seu treball, amb l´arbitarietat en l´atribució de fons per a les escoles i, en definitiva, amb la creixent privatització del sistema educatiu

És per això que el catorze de novembre la Plataforma en Defensa de l´Ensenyament Públic, constituïda per organitzacions de pares i mares, sindicats de treballadors i treballadores de l´ensnyaments, d´estudiants, organitzacions socials... ha convocat a la comunitat educativa i a tota la societat valenciana a manifestarse a València i Alacant contra l´aplicació de la llei Wert, sota el lema «Per l´escola pública, no a la Lomqe, no a les retallades». La comunitat educativa espera del nou Govern, del País Valencià i del que governe a l´Estat, el compromís de derogar la Lomqe i de recuperar les retallades aplicades aquests darrers anys: plantilles, retards en les substitucions, càrrega lectiva, ràtios, etc. Cal que els centres educatius noten aquests canvis i, per això, el proper catorze de novembre tornarem a eixir al carrer.