Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Real Madrid i la llei

Com que no vinc d´una família que vivia sobrada, que ha hagut de guanyar-se la vida de totes les maneres possibles, treballant ací o emigrant a l´estranger, on fera falta, des de ben menut em vaig haver d´espavilar i em vaig ensenyar molt prompte que cada llei que es fa emana del poder i retalla una o altra llibertat.

Com deia el Mestre, que no es mamava el dit: «la llei rarament retalla la llibertat dels amos, però sempre la dels subalterns: la de les classes subalternes». Malgrat que sempre havia cregut això, em vaig quedar descol·locat quan vaig veure Florentino Pérez eixir en roda de premsa per justificar que el seu equip havia fet jugar Denis Cheryshev, en el partit d´anada de l´eliminatòria de la Copa del Rei.

Primer de tot, em donà la impressió que volia fer-nos passar per faves, fem-nos creure que no sabia res, que no s´havia assabentat i que ningú no li havia dit res. Em va semblar un alumne meu quan vol excusar-se dient que no ho sabia, que no l´havien avisat, que no....

Excuses de xiquet o de mal pagador. Després, però, vaig reflexionar i vaig comprendre que Florentino no anava per aquell camí, que no era tan ingenu. Malgrat que ell deia una cosa, que sabia que ningú no es podia creure, en realitat en deia una altra. Enviava un altre missatge molt diferent. El missatge deia: «sóc el poder i sóc l´amo i, per tant, desconnecte unilateralment de la llei que no està feta per a mi, aquestes lleis estan fetes per a equips com l´Osasuna, però no per a un equip tan gran com el Real Madrid. I la gràcia està que moltes veus de la caverna, no totes, li han seguit el joc. I no paren d´ensenyar-nos no sé quins articles, de no sé quin reglament on, segons els que ho entenen, no es poden agafar de cap de les maneres. Al Real Madrid no li van comunicar res, diu Florentino, com si li degueren no sé quin tracte preferent. Deu ser la força del costum: que els altres complisquen la llei, però el Madrid és una altra cosa, és el poder, el que ajunta en la llotja a tots els que dirigeixen el «tinglado».

I encara que els aficionats del Cadis i Gerard Piqué i Bernabeu (sí, Bernabeu de segon) s´hi descollonen, el Madrid mai no fa el ridícul com deixà dit Butragueño. Nosaltres, els pobres, haurem de fer cas de les lleis, sobretot, perquè evitarem mals majors. «Ells», però, no tenen problemes perquè sempre trobaran gent que li busca la volteta per a interpretar-les i, si no, les canvien i xim-pum. Veurem com ix d´aquesta el Real Madrid. Potser no puga jugar, però l´actitud de Florentino, evidentment, és de desconnectar de la legalitat, o no?

Compartir el artículo

stats