16 de diciembre de 2015
16.12.2015

Baix la disfressa de valencianistes

16.12.2015 | 04:15

De cara a les eleccions del 20 de desembre trobem, baix el paraigües del partit Esquerra Republicana de Catalunya, la coalició valenciana Ara, País Valencià. Amb un article del seu dirigent, l´ex-diputat d´ERC per Barcelona, Agustí Cerdà, amb el suggeridor títol de «És el moment? No, és el ponent!!» (sic), aquesta candidatura pretén fer mal a la coalició Compromís-Podemos. És el moment. La intenció pot ser legítima, però certament, a falta d´altres objectius programàtics explicitats, se´ns apareix com una mica trista i que poc pot aportar a la millora de la situació dels valencians. Ni el vent de ponent per als nostres mariners, ni el de tramuntana per als nostres tarongers mai ens han anat bé. Com sempre, quan este senyor no fa política a Catalunya i ha vingut a fer-la ací, ha sigut una màquina que ha estat alimentant l´anticatalanisme i ara que es disfressa de valencianista, fa un article derrotista, pessimista i sense cap alternativa.

Però la  coalició valenciana del senyor Cerdà té en realitat una funció instrumental al servei de Barcelona; perquè si es presentés exclusivament amb la seua marca original impossibilitaria a ERC constituir un grup propi al parlament espanyol pel fet que no arribaria en vots al mínim legal, exigit per assolir-lo, en les tres circumscripcions valencianes. Per això la seua falta de proposta política explícita, la seua buidor d´allò que es vol per al País Valencià, la seua por a concretar res. Sols atac als altres i cobrir l´expedient fins al 20D.

Però a més, amb aquesta coalició, ell i els valencians afiliats a aquest històric partit català fundat en 1931, sembla que han volgut copsar una mena d´intenció  per voler explorar noves alternatives ja que en el moment que desapareguen les sigles d´ERC, i amb elles les seues marques, del Registre de Partits Polítics del Ministeri de l´Interior espanyol, com a conseqüència de constituir-se el nou Estat català, aquests valencians quedaran orfes de partit. Necessiten doncs, anar acoblant-se a la nova situació que s´albira.

Des de República Valenciana- Partit Valencianiste Europeu, els convidem a sumar-se al sobiranisme valencià republicà. No cal preguntar, no ens ha d´importar als sobiranistes valencians republicans saber d´on ve cadascú, allò important és saber cap on volen anar els que fins ara no han tingut la lleialtat valenciana com a primera opció. Però tampoc és qüestió d´amagar el passat i, en aquest sentit, estaria bé que l´ex-diputat català, ara actiu bel·ligerant contra  la formació valenciana Compromís, en ares de la transparència informés, com haurien de fer tots els polítics, de que ha estat vivint fins ara, qui li continua pagant i fins a quan.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine