22 de diciembre de 2015
22.12.2015

PSPV: Amb pena, sense glòria

22.12.2015 | 04:15

Com en el conte d´El petit príncep, Ximo Puig viu en un món de percepcions i no de realitats. Si en el relat d´Antoine de Saint-Exupéry un xiquet mostra un dibuix on tothom hi veu un barret on ell veu una serp que s´ha engolit un elefant, el líder del PSPV fa balanç de les eleccions i, allà on tothom veu un fracàs sense pal·liatius del partit, ell diu veure uns resultats «honorables». Com diria Pirros, rei d´Epir, una victòria més com aquesta i tot estarà perdut. Però no passa res, eh! Que el PP, malgrat la corrupció i el saqueig institucionalitzat guanye al País Valencià i Compromís-Podem et faça el sorpasso és d´allò més normal. Com que el PSPV perd un llençol a cada bugada electoral, ja està acostumat; i quan un s´acostuma al fracàs s´hi acaba adaptant i acceptant-lo amb indiferència.

Una cosa és no aparèixer desmoralitzat pel fracàs i una altra ben diferent unflar pit sent tercera força. La percepció que un no ha perdut del tot perquè l´adversari tampoc no ha guanyat del tot és una percepció anestèsica i falsa com la fusta de figuera. És agarrar-se a un reparat; com si hui 22 de desembre a vostè no li toca ni la pedrea en la loteria, però se sent reconfortat perquè al veí amb qui va trencar palletes un dia no li ha tocat la grossa, només l´aproximació. Ha de resultar molt dur ser vençut una vegada rere l´altra per l´adversari que tant se detesta; però endolcir el fracàs propi destacant que han fracassat els que «decretaren la mort dels socialistes valencians» no és buscar raons a la derrota, sinó excuses per amagar-la. Com el metge que després d´una intervenció quirúrgica confessa: l´operació ha sigut un èxit, però el malalt s´ha mort.
Els pactes electorals de maig van alimentar el miratge d´un PSPV que renaixia de les seues cendres. Amb menys vots que mai obtenia la presidència de la Generalitat. I obnubilats pel miratge s´han despreocupat, no ja de guanyar nou electorat, sinó de recuperar el que han perdut i fins i tot desdenyat. Hola! M´escolten en Blanqueries?

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine