23 de enero de 2016
23.01.2016

"No vos oblideu dels pobres"

23.01.2016 | 04:15

Aquesta és la petició que el papa Francesc ha adreçat als membres del Fòrum Econòmic Mundial, reunit a Davos, una súplica que es fa més urgent encara, després que el passat dia 18 es coneguera l´informe presentat per l´organització Intermon-Oxfam, titulat "Una economia al servei de l´1%". Aquest document ens presenta xifres escandaloses, com el fet que seixanta-dos milionaris tenen els mateixos diners que el que posseeixen tres mil cinc-centes persones juntes. Per altra part s´ha sabut també que en els últims cinc anys, els ingressos dels més rics han augmentat un 44%, mentre que els dels més pobres s´han reduït un 41%, amb la qual cosa cada vegada s´obri més la distància que hi ha entre els primers i els segons.

És per tot això que el papa Francesc, en el missatge adreçat al professor Klaus Schwab, president executiu del Fòrum Econòmic de Davos, ha denunciat "l´inquietant augment de la desigualtat i de la pobresa", i per això ha demanat als governants i als agents econòmics, la creació de llocs de treball dignes. El papa ha presentat la necessitat de "crear noves formes d´activitat empresarial que, al mateix temps que fomenten el desenrotllament de noves tecnologies, siguen capaces de crear treball digne i sostenible, consolidar els drets socials i protegir el medi ambient".
Com ha afirmat el papa, la lluita contra la pobresa és "el principal desafiament" que tenen els líders en el món dels negocis, així com també els polítics. Però aquests no són els únics responsables, ja que, com ha dit el papa "hem de prendre consciència que les nostres pròpies accions són una de les causes de la injustícia i de la desigualtat". Per això ha demanat que l´anomenada "quarta revolució industrial", no porte a la destrucció de la persona. El papa ha recomanat als governats reunits a Davos, la construcció d´una societat basada en "el respecte a la dignitat humana, la tolerància, la compassió i la misericòrdia". També ha posat en qüestió, la tecnologització de les economies globals i nacionals, ja que poden tindre com a conseqüència "menys oportunitats per a una ocupació satisfactòria i digna".

El teòleg José Mª Castillo, en la línia de les paraules del papa quan deia que el sistema econòmic imperant "mata", ha parlat d´un "genocidi financer i mediambiental", fruit de la perversió d´aquest model imperant, que posa els diners per damunt de tot. Per això el teòleg Castillo ha denunciat aquells que "volen que aquest sistema injust funcione encara "millor", pel fet que això vol dir que augmente la desigualtat, el sofriment i la devastació".

Davant d´aquesta situació tan injusta i que provoca tan de dolor en tantes famílies, els cristians (i tots els hòmens de bona voluntat) estem urgits a reaccionar amb decisió, per tal de lluitar amb totes les nostres forces per acabar amb aquest model, on els més forts abusen i xafen els més dèbils. Per això el papa Francesc ha demanat que, "aquells que tenen mitjans per a viure una vida digna, en lloc de preocupar-se pels seus privilegis, han d´ajudar els més pobres, perquè també puguen accedir a una vida d´acord amb la dignitat humana". Només així farem un món més just i més fratern.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine