Aquest és el lema del missatge del papa Francesc amb motiu de la cinquantena Jornada Mundial de les Comunicacions Socials. Les paraules del papa són una crida a obrir-nos a tothom, sense exclusions. El papa vol que els cristians difonguem "el calor de l´Església Mare" i que treballem per crear "ponts entre persones, famílies, grups socials i pobles". Per això el llenguatge i les accions de l´Església han de transmetre misericòrdia, per així "tocar el cor de les persones i sostindre-les en el camí".

Com ens diu el papa en aquest missatge, la comunicació només és real si fem el possible per "eixir dels cercles viciosos de les condemnes i de les amenaces", que tenallen hòmens i pobles amb missatges d´odi. És per això que les paraules dels cristians han de "fer créixer la comunió per no trencar la comunicació". D´aquesta manera la comunicació tindrà el poder de "crear ponts, d´afavorir la trobada i la inclusió", per "superar les incomprensions".

En aquest Any Jubilar de la Misericòrdia, el papa ens demana viure aquest do de la Misericòrdia, que permet "curar les ferides" i que "torna la pau i l´harmonia a les famílies i a les comunitats". Al mateix temps, la Misericòrdia "activa una manera nova de parlar i de dialogar". Pel contrari, les ferides "impedeixen la comunicació i la reconciliació".

Per tot això el papa ha fet una crida, per tal que el llenguatge dels polítics i de la diplomàcia s´inspire en "la Misericòrdia, que mai no dóna res per perdut". Les nostres relacions no s´han de fonamentar en la desconfiança, la por o l´odi, sinó en l´audàcia, que "ofereix veritables solucions als conflictes antics". El papa també ens demana que no jutgem les persones, sinó que "afirmem la veritat amb amor". En les nostres relacions tampoc no hem d´utilitzar "les paraules i els gestos durs i moralistes", ja que en això hi ha el risc "d´enfonsar més, aquells que voldríem conduir a la conversió i a la veritat".

El papa ens proposa construir una societat, "no com un espai on els estranys competeixen, sinó com una llar amb la porta sempre oberta i on ens acollim els uns als altres". Per això "comunicar significa compartir", i només podem compartir si sabem "escoltar i acollir". Escoltar, com diu el papa, "per compartir preguntes i dubtes" i per caminar "al costat de l´altre". El papa ha fet una crida als polítics i als creadors d´opinió, degut a "l´agressivitat del llenguatge en la política", i per això els ha demanat que "cuiden el llenguatge i no alimenten la desconfiança, la por i l´odi".

En el missatge amb motiu de la 50ena Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, el papa ens vol fer vore que no "és la tecnologia la que determina l´autenticitat de la comunicació, sinó el cor de l´home". I per això ens ha fet vore que la xarxa pot ser "una plaça, un lloc d´encontre, on es pot acariciar o ferir, discutir o linxar moralment l´altre".

El missatge que ens ha transmès el papa, i que ha de ser motiu de reflexió per a polítics i per a periodistes, i també per a tothom, és que la comunicació ha de servir per a "tendir ponts", no per destruir-los.