18 de marzo de 2016
18.03.2016

Desfilada protaurina contra el País Valencià

18.03.2016 | 04:15

Després de veure, escoltar i llegir en multitud de mitjans de tergiversació informativa i algú altre d´informació i comunicació, el procés de gestació, organització, i difusió de la manifestació realitzada diumenge 13 de març a València a favor del manteniment dels espectacles amb bous torturats i assassinats, no pense malgastar ni un àpex d´esforç en intentar contrarestar els missatges dels portaveus de l´esdeveniment.
Tinc diversos motius per a no fer-ho. El primer i més important és la confiança en les capacitats cognitives i intel·lectives de la majoria de la població malgrat la perversió militant de la majoria dels mitjans. Cap ni un dels seudo-arguments esgrimits, te potencialitat per a poder ser defensat amb arguments dignes de tal nom , ja siga des de la lògica formal o des de la lògica dialèctica. Si vostè amiga o amic que està llegint aquestes línies te cap dubte al respecte li recomane molt encaridament una desconnexió urgent dels "mass media", un retir espiritual per acostumar-se novament a pensar per si mateix i una relectura d´aquelles autores que contra els poders de totes les dominacions terrenals han sabut mantindre l´esperit crític davant el sentit comú de cada època, farcit com ja sabeu dels costums i valors més reaccionaris.

La segona raó és la constatació d´un gran fracàs dels organitzadors. 10.000 (segons les seves dades) persones vingudes des de tot l´estat (i de fora) amb un desplegament impressionant de mitjans al seu favor, es mire com es mire, és un gran fracàs. Tota l´espanya de la carcundia, de les revistes del cor, dels programes de TV destinats al glamur, la prostitució (encoberta) de luxe, i els bous (sí eixos que emiteixen tots els dies en horari de màxima audiència abans dels informatius), de l´extrema dreta nacional-catòlica i d´un ventall de la premsa que abasta la practica totalitat de les capçaleres, a més del PP i bona part del PSOE... per a 10.000 persones. Sí hem de fer comparacions de mitjans, caldria remuntar-se a les organitzades contra el dret de les dones a decidir la seva maternitat i clar en la resposta numèrica no hi ha color.

La tercera raó és que el rerefons que hi ha en bona part dels suports manifestats, responen més a la necessitat de defensar les essències d´una espanyolitat que es cau per tots els costats que a la defensa d´uns espectacles que fins i tot la gent que ací la defensa no és capaç de fer-ho quan viatja i/o es relaciona amb gent que no està adoctrinada. Els únics arguments amb certa lògica (que no raons) són els dels afavorits per un negoci que s´esgota. Fer la desfilada a València posa en evidencia que és al País Valencià on l´espanya de l´espoli i la pandereta es juga el seu futur. Quina llàstima que alguns polítics d´ací encara no s´hagen assabentat. O tal vegada sí?
El que sí que vull dir són dues coses relacionades que tenen rellevància i que cal posar en evidència. La primera és l´expressió de valors masclistes i classistes (burgesos, empresarials) i sàdics en tota la manifestació i molt especialment en la capçalera. Les dones brillaven afortunadament per la seva absència. I juntament amb les dones tampoc hi eren cap dels valors que poden oferir un futur millor per a la majoria: llibertat, igualtat, solidaritat, democràcia, horitzontalitat, empatia, dret a decidir, alegria, futur, respecte per la vida, respecte pels i les iguals i els diferents...

La segona te a veure amb el "tren" que han agafat un sector de gent de la política com la senyora Bonig i el senyor Camps i alguns dirigents del PSOE (això sí a títol individual). Quan representants de la política com aquest/es s´agafen al clau roent d´una manifestació amb valors medievals com aquesta sense tenir en compte els valors que transmiteixen i no són immediatament foragitats de les seves formacions en particular i de la política en general, és que alguna cosa funciona mal a la nostra societat. Després la gent s´escarota de la pujada electoral de l´extrema dreta. Això és el que em preocupa.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine