06 de abril de 2016
06.04.2016

El PP valencià juga a fer política

06.04.2016 | 04:15

La política és la gestió dels recursos públics. Una tasca seriosa on no hi ha espai per a jugar ni per a actuar sense comptar amb els interessos col·lectius. Durant molts anys, i a causa de la perllongació excessiva en el govern del mateix partit, el fet de gestionar ha sigut alguna cosa més. Es crearen hàbits viciats i comportaments poc ètics que no foren contestats. En alguns casos, quan es qüestionaven, les veus que ho feien eren silenciades. Però arribà un moment que, a força de repetir eixes actituds cada vegada més viciades, la ciutadania va reaccionar. Així va ser en les eleccions de maig de 2015. Molts desitjos es manifestaren en aquells vots. Entre ells en destaca un: la política ha de ser transparent i ha d´estar exclusivament al servici del poble.

Els recents esdeveniments judicials ocorreguts amb el grup municipal popular del Cap i Casal demostren que no s´ha entés el vot ciutadà. La veu de l´electorat va parlar per a tots però sembla que alguns no l´escoltaren amb claredat. La reacció dels regidors i de les regidores davant unes denúncies significa que no han comprés res. Ara estan en mans de la justícia. Ella decidirà. Però, per damunt d´eixa realitat, existix un missatge que ha de triomfar en la vida política: la regeneració democràtica. No és prou que unes eleccions posen a cada partit en el seu lloc, sinó que cal que els polítics i les polítiques demostren la transparència dels seus actes. Han de fer evident que la política és per a servir i no per a servit. Els elegits no han de vindre per a quedar-se sinó per a treballar i assumir la seua temporalitat.

Eixa nova manera de ser i actuar s´ha de definir pel fet que qualsevol comportament estrany no sols s´ha de remirar des de les estructures dels partits sinó que l´han de tindre clara els candidats elegits. La política no pot ser un joc ni un conjunt d´estratègies per a mantindre´s en el poder. Els carrers públics no podem oblidar la seua temporalitat. L´abandonament del lloc de responsabilitat no sols ha d´estar motivat per l´estafa o per qualsevol altre delicte. Hi ha altres actituds que sense passar pels tribunals ja demanen la dimissió.

En el cas del grup municipal popular no s´entén que la política siga un joc per a guanyar i quedar-se. Ja no es tracta de 1.000 euros o de sentències judicials. La realitat és que simplement la gestió poc clara dels diners públics assignats ja suposa un motiu per abandonar el càrrec. El fet de jugar a mantindre´s en un càrrec no beneficia ni a la política ni al seu partit. Perquè mentrimentres no es demostre el contrari l´actitud de la presidenta del PP valencià o la del gestor del partit al Cap i Casal aprofita ben poc.

La solució, en un partit fortment jerarquitzat com el PP, sols està en mans del president estatal. Les declaracions en les quals este va ignorar tot el que es feia el seu partit a València indica desconeixement voluntari o involuntari de la sucursal valenciana. Significa que la regeneració valenciana continua sense arribar i que Madrid ho ha de decidir. Una trista notícia per als nombrosos honrats militants del Partit Popular valencià i per a la societat en general.

Confiem que este siga el darrer joc polític que l´electorat haja de patir protagonitzat per qualsevol partit. La política ha de ser per sempre seriosa, transparent, rigorosa i subjecta a la temporalitat dels seus gestors. No sols no ha de ser un joc sinó a més no ha de semblar-lo.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine