Els propers dies tornarem a eixir al carrer per a lluitar per totes les reivindicacions pendents i perquè ens retornem els drets que ens han furtat. Eixirem orgullosos, passejant la nostra condició social, amb les nostres companyes i companys, amb les nostres banderes de llibertat i igualtat, i amb els nostres crits de solidaritat i d´esperança. Eixirem també com a poble, perquè els treballadors i les treballadores vivim en un país que lluita, treballa i s´esforça per crear un futur per a les seues gents.

Enguany, però, eixirem en un context molt diferent al de 2015. El mes de maig sera el primer aniversari d´unes eleccions municipals i autonòmiques que van obrir un nou temps en el País Valencià, conformant una nova majoria parlamentària i un nou Govern de caire progressista i valencianista que va comptar amb el reconeixement ferm de la societat civil organitzada, en la qual s´integrava Intersindical Valenciana, en la mesura que contemplava compromisos: rescat ciutadà, regeneració democràtica i lluita contra la corrupció, a governar per a les persones, un nou model productiu o la búsqueda d´un finançament just i una auditoria ciutadana.

Intersindical Valenciana no desistirà de reclamar els compromisos de canvi real. No aspiràvem a canviar governants, voliem canviar les seues polítiques. Hem encetat un camí que passa per impulsar uns processos d´unitat popular que no s´han de limitar a contemplar les convocatòries electorals si volem, de veritat, transformar la societat i acabar amb aquest sistema instal·lat en la corrupció. Han passat onze mesos de govern i algunes coses han canviat en les relacions amb la Generalitat i en les polítiques aplicades, però trobem a faltar una política que vaja més enllà dels gestos i que configure una nova realitat social i econòmica engegant plans d´emergència social en benefici dels col·lectius més desafavorits i en risc d´exclusió social en matèria de renda bàsica, habitatge i totes aquelles garanties que facen possible l´eficàcia del principi d´igualtat d´oportunitats.

Cal un canvi en el model productiu, que potencie les polítiques actives d´ocupació, la reindustrialització de l´economia valenciana, el suport als sectors tradicionals; amb l´establiment d´un Marc Valencià de Relacions Laborals i de Protecció Social, que configure uns nous serveis públics, recupe la gestió dels serveis privatitzats, i contemple un sector públic empresarial, de dret públic, que dinamitze l´economia, assumint aquells aspectes que no poden ser gestionats pel sector privat o, en el seu cas, que es gestionen de forma deficient. I per això, cal un nou sistema de finançament i una fiscalitat pròpia.

Com a treballadors i treballadores i com a poble, defensem la nostra capacitat de decidir en les coses que ens afectem en relació a lleis de l´Estat (reforma laboral, llei mordassa...) o tractats internacionals (TTIP, CETA i TISA) que limiten la nostra sobirania, condicionen les nostres polítiques i ataquen els drets laborals i socials. I manifestem la nostra repulsa al vergonyós acord entre la UE i Turquia que vulnera els principis més elemental dels drets humans i la concepció solidària que ha de presidir les actuacions de la Unió Europea.

Aquest Vint-i-cinc d´Abril i Primer de Maig renovem el compromís per continuar treballant en els espais unitaris i per construir, des de baix, un moviment social i popular que siga el motor de la millora de vida de les valencianes i valencians, la transformació social i avance en l´autogovern del nostre país.