La Marxa per la natura

29.04.2016 | 13:32

Convocada per l´Associació Valenciana de Solidaritat amb l´Àfrica (AVSA), el pròxim diumenge 1 de maig tindrà lloc a Vallada, una Marxa per la natura i en defensa dels drets de les persones refugiades i dels immigrants.

La dramàtica situació de milions de persones que fugen de Síria, Iraq i Afganistan per salvar les seues vides, posa en evidència la passivitat, la indiferència i el menyspreu que els dirigents europeus mostren davant d´aquest drama. Per això l´AVSA ha presentat un document on manifesta el seu "rebuig absolut a unes polítiques europees irracionals i criminals", de les quals els membres de l´AVSA "no volem ser còmplices amb el nostre silenci". En aquest mateix sentit, fa unes setmanes l´arquebisbe de València, Antonio Cañizares, en visitar la Catedral de la Natura, a Vallada, mostrava també la seua indignació davant una societat que "està oblidant els pobres".

L´AVSA, en convocar aquesta manifestació el pròxim 1 de maig, vol denunciar "la inoperància d´alguns polítics que no es regeixen, en les seues decisions per l´interès superior de les persones a qui han de servir". A més, l´AVSA també denuncia "el sense sentit de la "Normativa europea sobre immigració", quan obliden" que els polítics "estan per a regular la societat al servici de les persones i no al revés".
El tercer punt que posa de manifest el document de l´AVSA, és el de la "complicitat de determinants mitjans de comunicació i d´algunes institucions educatives, quan –al servici d´altres interessos- manipulen sentiments i consciències".

L´Associació Valenciana de Solidaritat amb l´Àfrica s´escandalitza també pel fet que les religions i les Esglésies, a vegades "no encerten a transmetre els seus alts valors ni a mostrar un testimoni convincent". I en això tenim una part de culpa els cristians, quan no mostrem un esperit de pau en les nostres relacions mútues.

L´últim dels punts que posa en evidència l´AVSA, és "la passivitat de bona part de la ciutadania benestant i les seues entitats socials, entretinguda en altres menesters i cega davant de la realitat global".

El document de denúncia que ha donat a conèixer l´AVSA, davant la tragèdia que viuen els refugiats i els immigrants, hauria de fer reaccionar la nostra societat per tal de recolzar el dret que tenen aquestes persones a viure en pau, en dignitat i en llibertat, quan es veuen obligades a eixir de la seua pròpia terra. I és que ningú no abandona el propi país, si no és veu obligat a fer-ho degut a la fam o a la violència. Per això aquesta Marxa per la natura hauria de rebre un suport massiu, començant pels cinc bisbes del País Valencià (el de València i el seu auxiliar, el d´Oriola-Alacant, el de Sogorb-Castelló i el de Tortosa) que haurien d´encapçalar aquesta manifestació, per recolzar amb la seua presència el dret a la llibertat de tants i tants milers de persones desplaçades que continuen sofrint. I alhora també, per denunciar la injustícia de les polítiques migratòries que marginen i menyspreen les vides humanes d´aquells que fugen de la guerra, de la por i de la fam.

Els bisbes i els cristians valencians, així com tots els hòmens i dones de bona voluntat, i d´una manera massiva, haurien de recolzar aquesta manifestació, imitant d´aquesta manera el gest de solidaritat del papa Francesc, que el passat dia 16 va anar a Lesbos per denunciar el retorn dels refugiats a Turquia, i per mostrar-los el seu recolzament en aquest moment de vergonya, on els governs d´Europa actuen d´una manera infame.

El lideratge "global, moral i espiritual del papa Francesc, reconegut per creients i no creients", com ha dit el professor Francesc Torralba, i la denúncia que ha fet de la insensibilitat d´Europa amb els més pobres, ens encoratja a comprometre´ns a favor de la justícia i de la solidaritat amb els refugiats.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook


Enlaces recomendados: Premios Cine