23 de mayo de 2016
23.05.2016

Altura política a la valenciana

23.05.2016 | 04:15

Passen tan ràpid els esdeveniments polítics al País Valencià , què si t´encantes un poc et perds tres o quatre moviments i alguna novetat que altra. Dos temes paral·lels competixen entre l´opinió pública per a aconseguir l´hegemonia de la imatge valenciana. D´una banda els inesgotables casos i casos de corrupció del PP, que dia sí i dia també no deixen d´acompanyar-nos. I per una altra, la flamant acció política valenciana per part de Compromís, què està marcant els temps i el rumb en tot l´Estat espanyol.

Els casos de corrupció estan aconseguint marcar un punt d´inflexió en la societat valenciana. Cada dia són més i més les persones què es diuen a si mateixes «fins ací hem arribat. Ens revelem contra la corrupció i contra la imatge què ella deixa en la nostra societat». Les valencianes i valencians volen ser-ho i volen estar orgulloses d´això. El valencianisme cavalca imparable cap a l´hegemonia de l´acció política.

Tants lustres de faràndula, hipocresia, robatori i mentides amb falses somriures han aconseguit una visió rupturista i amb gran recorregut de futur entre els habitants del País Valencià. Ací sí què ho hem entés. Les futures societats no es podran dissenyar si no és amb l´aportació de totes i tots. Hi ha què governar i gestionar tenint en compte totes les opinions i sensibilitats. Ja ningú es pot quedar fora. I l´èxit o fracàs de la societat, serà de tot el seu conjunt .

La visibilitat de la veu valenciana en les passades negociacions per a formar governs de dialogue, de consens, de canvi, posant a les persones en el centre de l´acció política ha sigut espectacular. Els quatre fantàstics han donat una lliçó d´honestedat, de capacitat i de generositat. Ja res serà igual. València està novament en el mapa, no en el de la corrupció (què també) si no en el mapa de la rebel·lió, de la innovació, de la decència. El futur del canvi a Espanya passa necessàriament per la proposta i el compromís cap a les persones què tan clar i concís s´ha marcat des de la nostra identitat a la valenciana .

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine