Hi ha situacions que s´escapen del meu enteniment i entre eixes situacions es troba la obsessió del Partit Popular per controlar el cossos de les dones i les seues maternitats. I quan dic controlar m´estic referint a imposar. Fa un parell d´anys les dones varem aconseguir parar la reforma de l´actual i vigent Llei Orgànica, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l´embaràs. Li va costar la dimissió a qui en aquell moment va encapçalar aquella barbaritat i que estava al front del Ministeri de Justícia, Alberto Ruíz Gallardón que s´ho va jugar tot a una carta i va perdre.

Però s´acosten unes noves eleccions generals per al proper 26 de juny i com que el PP ja va perdre molts vots el passat 20 de desembre ha decidit veure si en recupera uns pocs de l´espai ultraconservador. Eixe racó d´electorat a qui la salut de les dones els la porta al pairo. I per això no dubten en absolut en recular en la concessió de declaració d'utilitat pública que el mateix Ministeri d´Interior havia reconegut a la Federació de Planificació Familiar Estatal (FPFE) fa tan sols un mes. La FPFE s'ha assabentat pel BOE que s'admet aquest recurs i es revoca la declaració d'utilitat pública.

Si, així se les gasten resolent quan qui fica el recurs de reposició es l´Asociación Española de Abogados Cristianos. Amb una celeritat desconeguda a l´administració, sobretot l´administració central.

I es que no podem perdre de vista que un dels objectius d´esta federació és la defensa dels drets sexuals y reproductius i del dret de les dones a decidir sobre la seua maternitat o no. I això els sectors ultracatòlics no ho poden suportar i per això actuen.

Tampoc podem oblidar que el propi ministre de l´interior es també conegut per les seues creences religioses molt properes als postulats de l´OPUS que, com tothom sap, no són precisament gent progressista. També és conegut este ministre per condecorar imatges de verges com si de persones es tractara.

I així ens va amb este govern en funcions. I, sobretot així ens va a les dones. I es que la nostra salut, sobretot la sexual i reproductiva els importa un rave. Només els preocupa la defensa de la vida dels no nats, però la defensa de les nostres vides de dones, de persones, res de res. I la nostra capacitat per a decidir sobre si volem o no ser mares, encara els importa menys.

La imposició com a forma de legislar ha estat una constant a esta legislatura del govern del PP. I fins i tot pretenen imposar-nos un model de salut que moltes dones rebutgem perquè, senzillament, no volem ser mares. Però pel que sembla no ho entenen.

Amb la retirada de la condició d´utilitat pública a la Federació de Planificació Familiar Estatal de nou s´han retratat en la seua vessant més reaccionaria i han tornat a actuar contra els drets de les dones.

I, davant d´esta nova agressió cap els nostres drets a tenir una òptima salut sexual i reproductiva jo demane directament que no se´ls vote el proper dia 26 de juny.