El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha guanyat estes eleccions generals d´una manera incontestable. Acostant-se a la xifra màgica del milió de vots, quasi fregant-la amb els 920.000 vots aconseguits este 26J. Quatre punts més que al 20D i cent mil vots recuperats. Amb este percentage del 35% de vot se pot consolidar una base ferma per a recuperar el govern de la Comunitat Valenciana.

En este eleccions el PPCV li ha tret al segón quasi tres-cents mil vots i deu punts percentuals de diferència. I si comparem els resultats de les eleccions valencianes d´ara fa un any, els populars valencians milloren en nou punts i en 280.000 vots. La travessía del desert pareix que ha durat poc, i en a soles un any se torna a guanyar unes eleccions a esta terra i d´una manera irrefutable.

El lideratge d´Isabel Bonig al front del partit se reforça nítidament, cristalitzant el seu discurs desacomplexat basat en valors i emocions. Ha aconseguit que l´etapa de dol haja acabat ràpid i els populars alcen el cap i s´arremanguen a fer faena. Fer política directa i próxima, a peu de carrer i de tú a tú. Juntament als referents provincials consolidats, especialment a València de la mà de Vicente Betoret i el seu secretari general Vicente Ferrer, i des d´Alacant amb Pepe Císcar i la coordinadora regional Eva Ortiz.

Ara toca aprofitar la situació actual. Per continuar avançant i recuperar la confiança dels valencians. Necessitem un nou projecte popular valencià arrelat a la nostra terra i a la nostra gent. Net, decent i honest. Coherent i convincent. Un partit en identitat pròpia i no sotmés a les decissions unilaterals preses des de Madrid. Un nou partit que retorne a la seua única ideosincràcia possible: la defensa a ultrança dels interessos de la CV en tots els fòrums i davant de tots, superant disciplines i complexos polítics miops.

Des d´esta terra hem de liderar de nou discursos i polítiques. S´ha de resorgir des la regeneració democràtica pura i dura. Des del combat contra la corrupció i la impunitat. Hem de lluitar per defendre la Comunitat Valenciana, tant en Madrid com a la UE. Hem de treballar per la necessària reforma del Títol VIII de la Constitució per a consolidar i potenciar l´Estat Autonòmic. Pareix que davant el maltracte financer i inversor rebut per l´Estat i el nul pes dels valencians al conjunt del país, a soles el podrem revertir des de l´aposta neta i clara per la valencianitat de la nostra acció política.

El nou PPCV ha de reviscolar l'aposta decidida pel centrisme i el valencianisme, recuperant una acció política útil i amb convicció. Fer bandera del valencianisme intel·ligent i demostrar ambició en l'autogovern de la nostra terra. Combatre la negativa imatge exterior que se perceb de la CV, a més de la posada en valor interna de les nostres potencialitats, són els dos eixos fonamentals que haurien de marcar l'agenda. Defensa de la nostra terra i orgull de la nostra valencianitat. Amb tres directrius clares formadores de la punta de llança de la política institucional valenciana: la defensa del Corredor Mediterrani ferroviari cap a Europa, la reclamació d'un nou finançament autonòmic just i equitatiu reparador del dèficit històric patit i la reivindicació de l'aigua per a tots recuperant el Pla Hidrològic Nacional. El nostre trident com a poble.