Durant els primers dies d´aquest mes de juliol ha començat a caminar l´acord de legislatura, signat entre l´Administració i les organitzacions sindicals, amb el qual preteníem dotar-nos dels instruments imprescindibles per a canviar i millorar els serveis públics i per millorar les condicions de treball del personal que hi treballa.

La circular de 29 de juny, amb l´ampliació de vint dies a sis setmanes del permís de paternitat i la reducció de jornada per a empleades víctimes de violència de gènere, ha suposat un primer pas en la direcció correcta per incrementar els nivells de protecció i de conciliació de la vida familiar i laboral. Ara, amb la publicació del Decret de Teletreball, hem de manifestar la nostra satisfacció, tant pel compliment dels compromisos adquirits, com per la implementació de mesures imprescindibles per a construir una administració pública moderna i eficient.

El document millora substancialment l´anterior proposta, elaborada pel Partit Popular i mai no implantada, però, a més, cal remarcar el fet que la seua implantació ha estat prèviament experimentada, s´ha fet un seguiment puntual del projecte i compta amb una avaluació molt favorable tant pel que fa al grau de satisfacció personal de les treballadores i treballadors, com pel notable increment de la productivitat.

A més, amb la proposta actual, s´implementen mecanismes per a evitar els riscs potencials, com ara l´aïllament, la desvinculació de l´empresa i el projecte col·lectiu, o el possible assilvestratge pel fet de no haver d´eixir de casa per a treballar. Ara, el que cal és continuar avançant en aquesta modalitat mixta de treball, corregir les possibles errades o disfuncions i ampliar el catàleg de llocs susceptibles de contribuir a la prestació dels serveis públics sense l´estreta cotilla del presentisme.