Quan en van oferir ja fa tres anys el ser membre del Consell Econòmic i Social en representació de Compromís vaig començar amb la il·lusió de treballar per a la transformació d'Ontinyent sobre les premises de valors com el progrés, la llibertat, la igualtat i la justícia social. Valors que des del grup Compromís de la darrera legislatura no eren suficients: i vam afegir en la nostra política la participació, la transparència i la integració de la diversitat. Vam aconseguir un govern sòlid, solvent i, sobre tot, útil per a la ciutadania. Aquest govern de canvi a Ontinyent aplicava mesures que prioritzavent el rescat de persones, la creació de feina digna i amb drets, la cohesió social i la qualitat dels serveis públics. Un nou temps polític que plantava cara a la crisi en defensa de les persones i del interès general, que intentava recuperar els serveis privatitzats i que lluitava contra l'especulació.

Be, tot passa. Arriven eleccions i el PSPV guanya de manera aplastant. Cares noves al Consistori, canvis en els partits ( en el meu també). S'acaba digam " el bon rollete"; ara ja no es fa política amb els ciutadans i ciutadanes, sinó només al servei dels ciutadans. Ja no s'utilitza el que nomenaria com a intel·ligència colectiva.

És en este moment quan dins de Compromís naix un moviment des de la intel·ligència col·lectiva, demanant recuperar el cervell social i el respecte a la participació, per millorar la nostra societat valenciana. Sóm gent que no parla de polítics, sinó de polítiques. Gent preocupada per a fer possibles polítiques que la ciutadania ha demanat. Vivim un moment polític al nostre País valencià apassionant, ple de reptes, i pensem que una altra política és possible, des del progressisme. Cal treballar de valent per estar a l'altura, de manera responsable, per fer acomplir el mandat que els hem encarregat els ciutadans i ciutadanes.

La societat demana un govern que estiga obert a escoltar les propostes que naixen des dels moviments ciutadans; un govern que escolte i entenga; un govern que avance com la mateixa societat, un govern que treballe per als que ens han votat i per als que no. I, es clar, per poder fer aixó cal un partit polític obert a escoltar, a entendre a la seua base i a avançar. Si l'objectiu essencial del nostre govern valencià és que tothom supere la crisi, sense deixar-se a ningú en la cuneta, cal mantenir això que sabem que funciona: la intel·ligència col·lectiva.

No és el moment de Moniques, no és el moment de Jorges, es el moment de la nostra veïna, del nostre amic, del carnicer, del pescater, del panader, del nostre company a la fàbrica, del porter, del cambrer, de l'estudiant, de l'aturat... Ara és el moment de llevar-se les camisetes i fer polítiques en majúscules.