Pregunta de catequista: «Qui serà culpable si Mariano Rajoy no és president?». «Pedro Sánchez», responen els editorialistes del PP (n´hi ha d´altres?). Nova pregunta de catequista: «qui serà culpable si tornem a votar el 25 de desembre?» Contestació unànime del corifeus mediàtics: «Pedro Sánchez». Sí, sí, vostè i un servidor sabem que Rajoy ha fet comptes i s´ha pres una setmana de vacances per a què, si no és investit, tornem a votar el dia de Nadal; però la cançó de l´estiu és «Sánchez, culpable». Cançó lleugera, banda sonora de ritme àgil i lletra repetitiva: «Sá-a-an-chez / cul-pa-a-a-ble». I com que periodistes i derivats de la Brunete mediàtica odien una alternativa en què puga estar-hi Units Podem i les confluències, si preguntes: «culpable, per què?», en lloc d´argumentar, vomiten: «perquè sí!». Ha quedat clar?

I no passa res. Rajoy pot continuar entretingut caçant pokémons. No passarà res, encara que passe de tot. I com que allò que passa, aviat s´oblida, passar passar, realment no passa res. I si passa, això és el més normal del món. Que mig PP ha parat la mà i s´ha endut fins les graneres velles d´alguns organismes? I què? Sort en tenim que la tassa del vàter no els cabia en la butxaca. I no passa res; dos parenostres i tres avemaries, i tot perdonat. Ah, i si de nou tornen a haver eleccions, mig milió més de vots al sarró.

L´estiu ens beu l´enteniment i, amb la calitja, el trellat fa vacances. Potser per això el PP va traure el 26 de juny més vots que en desembre. Les persones som així de contradictòries. O no heu sentit mai queixar-se a qui, amb un sol de torrar castanyes i rostint-se voluntàriament a la sorra, es lamenta que això no hi ha qui ho aguante? Clar que, per a contradiccions, les d´Albert Rivera; que s´ha ficat al llit amb Rajoy, tot i haver-lo negat fins a tres vegades abans que cantara el gall de la investidura. Veurem en què queda el «love story», puix l´aliança d´un corder amb un llop només pot triomfar si el llop es fa vegetarià.