Fartons Polo és una de les marques més representatives de l'imaginari publicitari de la Comunitat Valenciana. Des de que fa més de 60 anys va sorgir de la Família Polo la idea de crear un panet pensat, especialment, per a sucar en l'orxata, a la Comunitat Valenciana no hi ha estiu sense fartons. Qualsevol excusa és bona per a compartir una orxata, i inevitablement lligada a ella, els fartons. Perquè no hi ha orxata sense fartons.

Ser una de les marques més prestigioses de la nostra Comunitat comporta una gran responsabilitat. No és només el que fem. És per què ho fem.

Estem orgullosos de poder dir que la nostra marca i els nostres productes han sigut part de la cultura popular de tres generacions de valencians. Qualsevol valencià que pense en fartons, pensa en Polo, i açò ens omple de satisfacció. I en una època en la qual són moltes les empreses que deslocaliten els seus centres de producció, nosaltres seguim estant on volem estar: a Alboraia.

I no és una aposta insignificant, creiem en el que fem i creiem que el millor lloc per a fer-ho és la nostra terra, envoltats de camps que aporten el millor producte i augmenten la nostra qualitat.

I creiem que, a través del ritual tan nostre de prendre una orxata amb fartons, podem ser capaços de crear històries i generar un sentiment d'orgull i pertinença a la nostra terra i a les nostres tradicions.

Eixa mateixa raó, la d'estar prop de la terra, de les arrels, dels orígens és la que ens fa expressar-nos en la nostra llengua materna, tant entre nosaltres com a l'hora de plantejar una campanya publicitària per a donar a conèixer els nostres productes.

Fa tres anys, vam donar el salt, ens llevàrem complexos i decidírem apostar per crear les nostres campanyes de publicitat també en valencià. I ho fem per tres motius.

En primer lloc, la nostra publicitat servix per a comunicar les bonances dels nostres productes, que coneixen molts valencians, però al mateix temps, contribuïxen a crear cultura i coneixement de la nostra terra.

En segon lloc, estem convençuts que en la nostra llengua es pot fer publicitat de la mateixa qualitat que la que fan les grans marques de consum nacional. I que l'ús del valencià no resta gens d'excel·lència a la campanya, al contrari, suma.

I així s'ha vist reconegut fa uns dies quan un dels portals més importants de publicitat d'Espanya destacava en la seua portada la campanya "Per fi junts", que anuncia el llançament de la línia de "Orxata Polo" del Grup Polo.

I en tercer lloc, perquè pensem que hi ha coses que hem de mantindre, fomentar i no deixar en l'oblit. Som una terra amb una llengua pròpia, fet que ens enriquix i no podem deixar que un llegat així desaparega. Hem de mantindre-la viva. I res millor que la publicitat, que arriba a milions de persones, per a fer-ho.

De fet, ens agradaria que esta aposta que realitzem nosaltres fóra una miqueta més generalitzada. Ens agradaria veure més marques, més anunciants, més agències, apostant pel valencià. Treballant pel valencià i creant en valencià. Una aposta que ens enriquix a tots.