15 de septiembre de 2016
15.09.2016

Inèrcies estiuenques

15.09.2016 | 04:15
Inèrcies estiuenques

No deixem d´ escoltar o llegir com el numero de turistes que ens visiten a l´ estiu augmenta, tot es redueix a números,. a ocupació de places hoteleres i de fotos amb les platges de gom a gom, el benestar i la bona salut econòmica es valora en funció del recurs ja tradicional del turisme d´ estiu. Certament, l´activitat turística crea llocs de treball bàsicament estacionals, precari: En teoria escoltem que cal un turisme sostenible, a la practica ,però, l´objectiu és la quantitat. Les contradiccions solen aparèixer com la nota discordant, com un mal quasi necessari, i d´ exemples d´ excessos hi ha molts: sorolls, massificació manca d´ aigua o serveis diversos, no parlem dels efectes de la progressiva urbanització, no tan accelerada com abans, però que camina per la senda de l´ insostenibilitat.

La massificació i l´ urbanització, amb visitants que no son conscient de la fragilitat del nostre medi i les seus carències, han tingut en ocasions visibles conductes que han creat els problemes o agreujat situacions crítiques. La gran majoria de «turistes» venen pel sol i els preus, molt poca gent te altres estímuls. Algun tipus de reflexió ens tindríem que fer, de moment continuem com si tot açò no tingues límit, les instàncies públiques, per la seua part, s´ encarreguen de caviar eslògans, fer propaganda i estar pendents com he dit els números. Algunes veus crítiques, però, insisteixen en els límits, aquest breu comentari intenta adherir-se a elles.

Altra inèrcia de l´estiu: les festes dels pobles, amb el plat fort del bous. Governs municipals d´ un i altre signe, continuen destinant sumes importants dels seu pobre pressupost a finançar els bous amb sessions de diàries de mati, vesprada i nit. Per quina raó tots els ciutadans tenim que pagar impostos per a que unes colles, més o menys nombroses, desfruiten maltractant bous?. Alguns al·leguen que es compleix el reglament,continua, però, havent-hi ferits i alguns morts,o bous que cauen defallits. Hem vist per la TV a alguns dir que les mesures de seguretat s´ ha augmentat, així i tot, el problema rau en que estem davant d´ una practica atàvica i com he dit d´ incultura i maltractament dels animals. Inèrcies,doncs,continuïtat de tot el que ha vingut fent la dreta. El canvi deuria abordar aquestes qüestions i debatre-les. Cal transformar, el «canvi» no es deu quedar en relleu,per fortuna hi ha llocs han on donat un pas endavant,son un exemple a seguir.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine