És el que seria coherent amb l´actitud del PP d´aquestes dues viles del País Valencià, en la seua campanya de rebuig a l´obligatorietat de la nostra llengua a l´ensenyament. Ho hem vist recentment, tant a Oriola com a Requena. El Sr. Javier Berasaluce, exalcalde de Requena i diputat provincial, és la màxima expressió de la incoherència política. Per una part, en un discurs esperpèntic, el Sr. Berasaluce manifestà la seua queixa al president de la Diputació de València (que parlava valencià) "porque no le entiendo", i per altra defensà l´exempció del valencià a les zones castellanoparlants.

I és que la campanya, perfectament orquestrada, tant del PP valencià com també del PP català i de Ciudadanos en la seua lluita contra la immersió lingüística a Catalunya, només té un objectiu: destruir la nostra llengua. Arraconar-la. Reduir-la a l´ús casolà o deixar-la només per als "patanes", com li digué aquell guàrdia civil a mon pare en plena dictadura: "Oiga D. José: ¿como es que usted, un hombre con tres carreras habla en valenciano como los patanes?". La resposta contundent i ferma de mon pare a aquell personatge nascut a la Manxa, va ser: "Oiga, ¿y los patanes de su pueblo como hablan?". Aquell home, posant-se la mà al tricorni, només va poder dir: "Coño, pues es verdad".

La Llei d´Ús i Ensenyament del Valencià preveia, amb una timidesa exagerada, l´exempció de la nostra llengua a les zones castellanoparlants. Una equivocació més de la "prudència" o de la por dels socialistes durant la salvatge "Batalla de València" que vam patir els anys setanta i huitanta. I aquest és l´argument del PP per demanar que el valencià no siga obligatori a Requena, a Villena o a Oriola, ja que no consideren el valencià ni com a llengua pròpia, ni de cap utilitat. Poden vore vostès els raonaments "científics" i plens de "sentit comú" del Sr. Berasaluce.

Però amb aquesta actitud de rebuig del PP a l´obligatorietat del valencià, ¿per què no demanen també, a Oriola o a Requena, l´exempció de l´anglès? ¿O és que la llengua de Shakespeare es parla a Oriola i a Requena? Si el valencià no es la llengua habitual d´aquestes zones castellanoparlants, i per això el PP abandera la lluita per l´exempció del valencià, ¿per què no fan el mateix amb l´anglès i exigeixen també l´exempció d´aquesta assignatura? Ah, si! Perquè els membres del PP consideren l´anglès una llengua culta i útil, i el valencià, la llengua dels "patanes". Més clar ja no ho pogué dir el Sr. Berasluce en preferir l´anglès, ja que segons ell és "una lengua más práctica" que el valencià.

Davant tot això, crec que l´actitud del PP en la defensa de "lo nostre", és mereixedora del Premi Nobel de Literatura. Els membres del Comitè del Nobel només haurien de tindre en compte la proposició que el Sr. Jorge Bellver, en nom del grup parlamentari del PP, va presentar a les Corts Valencianes el 13 de juny de 2013 sobre l´origen del valencià, una llengua que va arribar al País Valencià amb els ibers, no amb el rei Jaume I: "La parla dels valencians s´escriu ya des del segle VI abans de Crist ab el llenguage ibèric"!! De Premi Nobel!! A vore si enguany, finalment, donen als dirigents del PP valencià el Nobel de Literatura. Se´l mereixen! I el de la Pau també, ja que defenen la llibertat dels alumnes per poder escollir o no l´assignatura de valencià. Tot i que no respecten aquesta llibertat en el cas de l´anglès.

Això sí, alguns polítics haurien de recordar el que Sant Pere va escriure a la seua segona carta: "Els prometen la llibertat, ells que són esclaus de la corrupció!" (2 Pe 2:19) I també el que deia el polític colombià, Diego Luis Córdoba: "Per mitjà de la ignorància es baixa a la servitud; per mitjà de l´educació s´ascendeix a la llibertat". Serà per això que volen que el valencià estiga exclòs del sistema educatiu?