Honorable senyor.

Des del Corrent Republicà «Isaiah Berlin» de RV/Partit Valencianiste Europeu volem comunicar-li el nostre malestar per la decisió pressa des de la seua conselleria arran de la polèmica generada en l´IES Benlliure de la ciutat de València.

Ens preocupa profundament la deriva líquida de la conselleria al suprimir l´autonomia de l´institut menyscabant així l´autoritat del director del centre en Josep Cuenca i del claustre, permetent que no és complisquen unes normes aprovades pel mateix claustre i signades per tots els alumnes, per una qüestió religiosa. Esperem que açò no siga un exemple de la democràcia real de la que tant s´ha parlat últimament ja que, considerem, és un pas enrere que de continuar, ens portaria als temps de l´escola nacional-catòlica en els que la religió marcava el camí de la societat civil i de la comunitat educativa.

Des dels posicionaments republicans, que pensem vostè comparteix, ens pareix intolerable que per motius religiosos una persona estiga exempta de complir unes normes que la resta d´alumnes sí estan obligats a complir sense excepcions i a més estes siguen modificades des de la conselleria per a adaptar-les a unes determinades creences, en aquest cas de l´Islam.

Des del Corrent «Isaiah Berlin» així com la totalitat de RV/Partit Valencianiste Europeu, apostem per aprofundir en un Estat laic i conseqüentment en una escola laica on la religió de cadascú quede relegada a l´àmbit privat i personal, i no siga objecte de cap privilegi.

Per la qual cosa li demanem torne l´autoritat a la direcció de l´IES Benlliure i no els desautoritze en l´aplicació del seu reglament, democràtic i laic. Per una escola pública, de qualitat, en valencià i laica.