Molt ajuda qui no destorba, podria dir-li Ximo Puig a García-Margallo que s´ha oferit a tirar-li una mà perquè s´allibere de Compromís i solucionar junts el sistema de finançament i el Corredor Mediterrani. Acte d´hipocresia que fita amb la burla, puix promet resoldre problemes que deixarien de ser-ho si el govern central no posara pals a les rodes. Discurs per a la galeria, que resulta més farisaic en fer-se davant els mateixos dirigents del PP que acusen de ploricó el Consell quan demana inversions en l´eix mediterrani i millor finançament. Si tingueren cinc cèntims de vergonya (és un dir), detectarien la sobreactuació; però com tenen la cara folrada de vaqueta (no és un dir), ni tan sols busquen una fulla de parra per tapar-se les vergonyes. Cinisme destil·lat, vaja.

I sí, parle en plural, perquè el cirineus li arriben a Puig de dos en dos, com la Guàrdia Civil. Si hui és un ministre qui s´ofereix a ajudar-li a carregar la creu, dies abans Simó de Cirene fou la presidenta del PPCV. Però cap dels dos caça sense gos. Prometen suport a canvi que el PSOE faça president a Mariano Rajoy. Que es cuide Puig dels cirineus; que no sempre ajuden a carregar la creu, sinó que la fan més pesada. A les pel·lícules de Cantinflas hi ha una frase que es féu famosa i retrata els perjudicis que ocasionen certes ajudes: «No me defiendas, compadre». Doncs això; no m´ajudes, PP.

Diran vostès que Puig i Compromís/Podem no trencaran palletes. Però, com s´ha vist aquest cap de setmana a Madrid, Puig és la peça d´un dòmino en el que Susana Díaz mou fitxa. Podem i les confluències no són del gust de l´andalusa. La primera fitxa „Pedro Sánchez„ ja ha caigut. Així que l´efecte dòmino està activat. En Andalusia el PSOE governa amb el suport de Ciutadans. Ciutadans fou una opció que va barallar Puig. A poc a poc les fitxes s´acomodaran al gust de la Sultana. Algun dubte? Doncs, ulls d´òbila i orelles com a pàmpols. I ja veurem si, en el Kempis del Consell, Puig proposa i la Costurera disposa.