09 de octubre de 2016
09.10.2016

Més País Valencià

09.10.2016 | 12:41
Més País Valencià

El País Valencià ha esdevingut, durant els segles, una terra de trobada; un indret, al mateix temps, de pas i d'estada. Un país per als tartessos, per als grecs, per als fenicis... Un lloc per fundar grans ciutats romanes com Valentia, Illici Augusta, Saguntum, Edeta, Lucentum, Saetabis Augusta o Dianum. Un paradís per a les taifes del Xarq al-Àndalus. Un somni per a la Corona d'Aragó.

Un país que s'ha omplert de torres, de minarets i de campanars. Un país de papes, de furs, de poetes, d'erudits i de músics. Orgull de la Corona catalanoaragonesa, foguera dels Borbons. Tot això i més recull la història de la nació de les valencianes i dels valencians. I el 9 d'Octubre recordem la nostra partida de naixement com a país.

Hui, 778 anys després, fins quan hem de suportar la situació a la qual ens aboca l'Estat espanyol? El poble valencià sembla cada vegada més una colònia interior dins del Regne d'Espanya. Massa sovint, ha fet la sensació que, un cop perdudes les colònies d'ultramar, l'Estat haja continuat sentint-se colonitzador, ara de les nacions que el conformen en l'actualitat.

És evident que molt poca gent al País Valencià qüestiona ja la situació de menyspreu i d'opressió econòmica a què ens han conduït els diferents governs de Madrid, en aquests quasi quaranta anys de democràcia. Tant evident com que ha estat el valencianisme polític del BLOC qui, des de fa dècades, ho ha denunciat, i ha proposat alternatives i solucions.

Aquest 9 d'Octubre del 2016 és una diada especial, que ens ha de convidar a preguntar-nos: és aquesta la situació que desitgem per a les persones que viuen i treballen al País Valencià, i que volen continuar sent i sentint-se valencians? El poble valencià mereix aquest infrafinançament injust, que provoca que sistemàticament el govern de Madrid es quede amb els nostres recursos i després incomplisca la Constitució, quan ens retorna una quantitat que no arriba ni a cobrir els nostres serveis i les nostres necessitats bàsiques?
Perquè no hem d'oblidar que estar infrafinançats vol dir justament açò: que el País Valencià disposa de recursos que gaudeixen uns altres territoris, i, a canvi, el poble valencià ha de tenir una sanitat, una educació i uns serveis socials pitjors que ningú. A canvi, el País Valencià ha de tenir unes infraestructures insuficients, i no pot invertir en economia productiva, en I+D+I, en cultura, en el manteniment del seu territori...
És per això que el valencianisme polític és, en aquests moments, més necessari que mai. Som la gent del BLOC i de Compromís els qui fem de la defensa del poble valencià la nostra vocació i la nostra raó de ser política.

La nostra veu a Europa, Jordi Sebastià; les nostres de Madrid, Joan Baldoví, Marta Sorlí, Jordi Navarrete, i els nostres companys de coalició s'han escoltat fort i fermes. Han estat els únics que han exercit realment de valencians, de polítics valencians de veritat.

Més d'un centenar de pobles i de ciutats, en coalició o no, d'arreu del país; conselleries, diputació , la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, mancomunitats... Són un bon exemple que els nacionalistes valencians podem i sabem gestionar el país, amb trellat i a favor de les persones.

A més a més, al BLOC, hem estat generosos per crear sinèrgies i buscar complicitats amb l'esquerra transformadora, amb l'ecologisme polític i amb la societat civil per tal de fer realitat Compromís: el gran instrument política valencià, que ha fet possible enderrocar el règim polític del PP. I continuem tenint la voluntat d'estar-ho.

Hui, doncs, 9 d'Octubre, és la gran festa dels valencians i de les valencianes. Al BLOC, creiem en la necessitat d'anar tots a una veu, però una veu que puga cridar de peu, i no continuar cantant agenollats i submisos com a ciutadans de segona per als governants de Madrid.

Ja no volem continuar ofrenant res ni a ningú. Volem reconstruir el nostre país. El país de les oportunitats, on es gestionen els seus recursos de manera eficient i amb trellat. Un país europeu, modern i d'alta qualitat; de futur per als joves i d'estabilitat i tranquil·litat per als grans.
Un país culte i per a les persones, on es puga viure en un veritable estat valencià del benestar i ser una mica més feliços.
Simplement, més ser valencià, més País Valencià.

Portaveu Nacional del BLOC Nacionalista Valencià.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine