09 de octubre de 2016
09.10.2016

Treballar per al col·lectiu i no per a uns quants

09.10.2016 | 04:15

Hem arribat a la política i la gestió dels recursos dels valencians i valencianes per a fer les coses de manera diferent. Per a fer més del mateix, ja estaven els d'abans.

Fer les coses de forma diferent implica estar al costat de la gent, escoltar, treballar conjuntament, generar sinergies entre totes les persones implicades en un projecte determinat; fer que la Democràcia siga dia a dia. I això sembla que trenca l'estatu quo mental de molta gent que entén la política d'una altra manera: Com sempre i tu més. Amb un atac continu fal·laç, poc elegant i estèril, amb molta capacitat per traslladar fum i fum a la ciutadania.

I ací hem arribat per treballar d'una altra manera, amb rigor, amb claredat, per generar estructura.
El nostre model es basa en allò què som per enfortir-nos com a poble per arribar al que volem ser. Xicotetes i mitjanes empreses a les quals volem ajudar perquè agafen múscul, i anem fent-les grans amb innovació i tecnologia puntera. Amb un canvi de model energètic basat en les renovables i que assegure un futur millor per als nostres fills i filles, amb capacitat per generar valor afegit que ajude a les nostres empreses a exportar els seus productes i a internacionalitzar-se, que genere sinergies en tots els àmbits socials per a crear el màxim de llocs d'ocupació estables i de qualitat.

I en un any de Govern del Botànic marcat per l'infrafinançament que patim els valencians i valencianes, així com la manca d'inversions per part del govern central estem implementant moltíssims projectes amb formes diverses de treballar.
Un any, senyores i senyors, on hem fet moltes coses -no totes les que voldríem- i que estic segur han millorat la vida de molta gent. Perquè nosaltres treballem per al col·lectiu i no per a uns quants.

Posaré alguns exemples sols a la Conselleria d'Economia, del que hem fet en poc més d'un any i amb totes les limitacions i entrebancs que ens hem trobat. Hem posat en marxa l'Avalem Jove amb vora 25.000 inscrits al programa de garantia juvenil front als 4.000 del PP . Hem reactivat el món de la innovació posant-nos al dia, i fins i tot avançant els pagaments del 2016 als instituts tecnològics. Incentivem l'autoconsum energètic i bonificarem amb el 20 % de l'IRPF la utilització d'aquestes energies per fer front a l'impost al sol de Rajoy que va aplicar per estrangular el sector.

També hem estat capaços d'establir ponts de col.laboració i coordinació amb pràcticament totes les conselleries, diputacions i Ajuntaments. Per exemple, la llei d'identitat de gènere, el document sobre la transformació del model econòmic i productiu (document d'Elx), o el programa iniciativa social amb les Diputacions i els consistoris.

La negociació ha estat la nostra ferramenta principal aquest any de treball. I la utilitzem per arribar a pactes amb el Comerç. Hem desbloquejat parc Sagunt després de massa anys perdent oportunitats que allunyen la inversió forana al nostre territori. Estem fent la llei que regularà els polígons industrials, i el sector de les mines, i la Llei de Comerç Sostenible i el PATSECOVA. Fer un mapa de la indústria que ajude a vertebrar el territori. Plantejar un pla de reindustrialització és una prioritat urgent que veurà el llum molt prompte. Perquè és fonamental reforçar la indústria perquè complemente la internacionalització i el turisme, com a motors de la nostra Economia. I sempre vetlant per la seguretat jurídica en qualsevol projecte que encetem.

Entenem que la gestió pública s'ha de fer amb la gent, sempre de baix cap a dalt. Escoltant les seues necessitats. Crec que ha arribat el moment de començar a valorar les polítiques que fem, les actituds i les accions.

Algunes persones hauran d'entendre que després de 20 anys de gestió en una direcció determinada cap al negoci propi i singular i no al col·lectiu, ens cal un temps per a revertir eixe benestar que volem per a la ciutadania valenciana de manera inclusiva.

Des del Consell s'està fent. Gestió diferent, amb rigor, amb molt de treball, en equip, amb els projectes molt participats que aniran veient la llum en els propers mesos, amb molt d'esforç per mostrar la professionalitat en què estem treballant per revertir el model productiu que ens ha de donar estabilitat, conjugant la importància de la cohesió territorial amb l'econòmica i social. I sobretot obrint les portes de la nostra gestió a tota la ciutadania representada en els agents socials, sindicats, patronals i totes les associacions que realment vulguen treballar amb nosaltres per guanyar la reconstrucció del nostre país. Des del Baix Segura al Baix Maestrat passant per l'Horta valenciana.
Per a aquells que gratuïtament plantegen dubtes sobre la capacitat d'esforç i diàleg de qualsevol membre d'aquest govern, els convide a passar només un dia amb algun de nosaltres o del nostre equip perquè sàpiguen què fem, com ho fem i fins a quina hora ho fem. Només així disposaran de la informació necessària per parlar en coneixement de causa.

Que la festa del 9 d'octubre, dia del nostre meravellós tros de món, ens servisca de reflexió a tots els valencians i valencianes, que no serem capaços de reconstruir la nostra identitat si no anem tots a una veu.

Molt bon dia de festa a tots i totes.

* Conseller d'Economia Sostenible, sectors productius, comerç i Ocupació

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine