Vaig vore l´altre dia al President de la Generalitat en estat de shock en les Corts i, la veritat, és que no el vaig trobar diferent a altres vegades que ha vingut a la trona a respondre a les interpel·lacions que li fan els grups parlamentaris. El shock li ve des de que arribà a ser president de la Generalitat havent rebut els pitjors resultats de la història del PSPV. I ara eixe shock el ha profundit perquè no li entrava en el cervell que Trump haguera guanyat per una gran majoria, tot el que es pot guanyar en EUA.

La veritat és que em dona una miqueta de pena o de satisfacció, al trobar-me que el nostre president ès humà i li afecten algunes coses, encara que siguen les d´una nació que li agarra un poc lluny i al que els socialistes mai han pogut vore „«yankees go home»„ i com a mostra la postura sentaeta del lider Zapatero al pasar la bandera nordamericana.

Tot siga dit de pas que ambdos liders de la major democràcia del món m´eren prou indiferents en quant als resultats, però si sóc sincer sols per vore com tota l´esquerra d´Espanya ha eixit en planxa maxacant al Trump, m´ha entrat una espècie de cuquet d´alegria perquè algo ha de tindre de bo quan estàn tots tan fotuts. En el que a mi m´afecta, el que tenía previst la derrotada Clinton en relació a l´abort i atres aspectes essencials com l´eutanasia, l´ideologia de gener, els atacs a l´Església Catòlica, etc., en fan vore com a millor el resultat de Trump que, en principi, està a favor de la vida i de donar abast a la tasca tan meritòria que ha fet, fa i fará l´Església catòlica.

Ara hi ha que vore com es desenrrotlla el dia a dia de la faena de Trump, però tenim l´experència d´un altre president „Reagan„ al que els mateixos d´ara, ací i a tot arreu, el ficaren a caldo per ser un actor de quatre pel·licules roïnes i sense cap tipus d´experiencia en la gestió publica. Després resulta ser un dels millors presidents que ha tingut EUA.

En fí, açò és el que porta la democràcia, que a vegades són els triats en les urnes els que a nosaltres no ens agraden. Però no hi ha que oblidar que el més important és que si algú ho fa malament, es pot canviar després de 4 anys, i no com passa en eixos països que tant recolza l´esquerra i que estàn plens de dictademos, dictadors, on modelen la democracia al seu gust, segons els vaja millor.